Servicios
Documents relacionats

Vinaròs presenta el Pla de Contingència de les platges i cales adaptat a la Covid-19

Vinaròs presenta el Pla de Contingència de les platges i cales adaptat a la Covid-19
2020-06-26

Davant de la situació ocasionada per la Covid-19 l’Ajuntament de Vinaròs ha hagut de fer un Pla de Contingència per a gestionar les platges i cales amb la màxima seguretat i higiene

 

L’Ajuntament de Vinaròs ha redactat i ha enviat a la Generalitat Valenciana el Pla de Contingència de les Platges i Cales de Vinaròs per tal gestionar els 25 punts de bany de la localitat d’acord amb el nou escenari plantejat per la Covid-19.

Malgrat que a 1 de juny ja es van obrir les platges i cales al bany, la limitada afluència de banyistes per l’estat d’alarma i les mesures preses fins ara, han estat suficients per tal d’assegurar una adequada gestió d’aquests espais naturals.

Des del proper 1 de juliol, les platges i cales de Vinaròs s’aniran adaptant de manera progressiva al Pla de Contingència aprovat per l’Òrgan Gestor de Platges de Vinaròs el 23 de juny.

El control de l’aforament es fa indispensable per tal de garantir el distanciament social d’1 metre i mig aprovat per les autoritats sanitàries. Per tal de garantir-lo es realitzaran controls d’aforament en les entrades i sortides de Fora del Forat, Fortí i el Clot. En el cas de la platja de Fora del Forat i El Clot s’habilitarà un accés de sortida i un altre d’entrada i quant al Fortí, existiran tres sectors diferenciats amb les seues entrades i sortides. Els visitants podran saber en tot moment l’aforament disponible en cada platja, a través d’una web informativa que es posarà en funcionament en els propers dies.

En les platges del Fortí i Fora del Forat els primers 8 metres des de la vora mar, es delimiten per tal de garantir el distanciament social per a la gent que accedeix a l’aigua i per als passejos vora mar. Aquesta delimitació serà clarament visible per mitjà d’unes fites.

Pel que fa a l’ús dels rentapeus, després dels treballs que està duent a terme Turisme Comunitat Valenciana, en els propers dies s’habilitaran únicament els ubicats junt als accessos habilitats i aquests, es podran utilitzar a la sortida de les platges del Fortí i Fora del Forat.

En relació al bany adaptat, els punts accessibles del Fortí i el Clot restaran oberts i atesos pel personal de Servei de Salvament i Socorrisme a través de cita prèvia que caldrà reservar al telèfon: 670285901.

Pel que fa a l’aforament a les cales, s'instal·laran senyals amb aquesta informació, amb els usos recomanats i els telèfons d’emergències a disposició dels usuaris.

Per tal d’ajudar a complir aquestes normes i informar als usuaris, l’Ajuntament de Vinaròs comptarà amb operadors de plans de contingències contractats per la Generalitat Valenciana i amb un nou servei policial que s’encarregarà de vetllar pel compliment de les normes i recomanacions.

El regidor d’Interés Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella ha mostrat la seua satisfacció per haver aprovat el Pla de Contingència de les platges i cales de Vinaròs amb el consens de tots els grups municipals i ha apel·lat al civisme i bon comportament dels nostres visitants i conciutadans perquè tots i totes puguem gaudir de les nostres platges i cales amb seguretat i higiene.