Servicios
Documents relacionats

Festes

Sant Antoni Abad

Es celebra el 17 de gener. La vespra s'encenen fogueres en diferents places de la ciutat. L'endemà es celebra la festivitat del sant al santuari de la Misericòrdia, en la què es duen a terme diferents actes, així com un dinar popular en reconeixement al treball dels agricultors.

Sant Sebastià

El dia 20 de gener es ret homenatge al patró de la ciutat. Aquesta festivitat és viscuda per vinarossencs i vinarossenques amb molta intensitat a causa de la fe que se li professa al sant. Durant la jornada es realitza una romeria fins al Santuari, a 6 km de la població, sobre la muntanya del Puig. En aquest dia es pot gaudir d'actuacions folklòriques, una missa i una paella popular.

La Mare de Déu del Carme

Durant la temporada estival es succeeixen diferents celebracions, com la tradicional processó marinera que té lloc el 16 de juliol, dia en què els mariners honren la seua patrona, la Mare de Déu del Carme. Totes les barques de la flota pesquera s'engalanen per a l'ocasió.

Gastrofestival (Festa del Llagostí)

Arribat el mes de maig se celebra el Festival Gastronòmic del Llagostí de Vinaròs amb degustacions de llagostins voramar. Aquest esdeveniment gastronòmic és un dels de major tradició a la Comunitat Valenciana, ja que es celebra de manera ininterrompuda des de l'any 1963, cosa que denota la importància que Vinaròs sempre li ha donat al turisme i a un dels seus productes gastronòmics més emblemàtics i de major qualitat, el llagostí de Vinaròs.

Carnestoltes

Quaranta dies abans de Quaresma, Vinaròs rep el Carnestoltes, la festa més viva de l'any. És una festa multitudinària en la qual arriben a participar 3.000 persones i més de 30 comparses que, acompanyades pel Rei Carnestoltes, en les desfilades del dissabte i diumenge, mostren els espectaculars i cridaners vestits. A part de les desfilades, la fantasia, el colorit i la música se succeeixen actes organitzats per a tots els públics i edats durant la setmana de celebració del Carnaval, entre els quals destaquen la batalla de la farina o la nit del pijama. L'alegria desbordada i contagiosa, la lluentor i la vistositat de les disfresses i les carrosses, han fet que siga declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic.

Setmana Santa

S'inicia la Setmana Santa amb la tradicional Trobada de Bombos i Tambors en què participen bandes de diverses ciutats de la província de Castelló, Tarragona i Terol. Les processons al capvespre i els actes religiosos se centren principalment en els dies de Dijous i Divendres Sant. Passos i imatges religioses de gran valor artístic surten d'esglésies i capelles. La primera de les processons és el Dimecres Sant a les cinc del matí, coneguda com la Processó de la Matinada: un acte litúrgic, recuperat fa uns anys, que es remunta a una tradició secular. Dijous i Divendres Sant al capvespre, els carrers del centre històric de Vinaròs s'abarroten per a contemplar les solemnes processons de les confraries i els seus passos. L'última de les processons és la Processó de l'Encontre el Diumenge de Pasqua. Durant aquestes celebracions també hi ha programats concerts i exposicions, que converteixen aquestes festes religioses en actes culturals i festius.
Per a més informació: http://www.semanasantavinaros.es