Servicios
Documents relacionats

Agenda

S'obri el termini per sol·licitar les ajudes al transport del curs 2020-2021

A partir de hui, i fins al 31 de juliol, s'obri el termini per presentar la sol·licitud d'ajudes al transport IES José Vilaplana i IES Leopoldo Querol, del curs 2020-2021. 

Els tràmits es faran telemàticament a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Vinaròs (https://vinaros.sedelectronica.es/) i cal adjuntar tots els documents en format PDF.

Vinaròs acollirà una nova edició del Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes

Es tracta d’una cita imprescindible per als amants del cinema on cada any aconsegueix incrementar la seua participació amb propostes originals i sorprenents de diferents parts del món

La Fundació Caixa Vinaròs ha presentat del XIX Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes que se celebrarà del 21 al 24 de juliol, amb la projecció dels 12 finalistes i l’entrega dels premis l’1 d’agost. Una vegada més s’han superat totes les expectatives amb més de 890 propostes presentades d’arreu del món, com ara Perú, Estats Units, Austràlia o Japó, fet que demostra la gran importància d’aquest certamen.

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha assenyalat que “es tracta del Festival amb més projecció internacional de Vinaròs i fortament consolidat, perquè que tot i el coronavirus, compta amb curtmetratges de més de 40 països diferents”. Segons afegia “des de l’Ajuntament continuarem col·laborant sempre amb la Fundació Caixa Vinaròs per a fer d’aquest Festival una gran cita cultural cinematogràfica”.

La secretària de la Fundació Caixa Vinaròs, Nati Romeu, ha agraït a l’Ajuntament totes les facilitats que ha posat per a poder emmarcar el Festival de Curtmetratges dintre de Vinaròs Arena i poder oferir així les projeccions a la plaça de bous. En aquest sentit, destacava que “es tracta d’un espai òptim per gaudir de les sessions i esperem que tinga continuïtat en els propers anys”.

Pel que fa a les projeccions, es faran els dies 21, 22 i 23 de juliol amb els 12 curts finalistes, mentre que per al 24 es farà la tradicional Macedònica amb aquelles propostes, que tot i no entrar a concurs, destaquen per la seua originalitat o gran qualitat. Ja per a l’1 d’agost es farà l’entrega dels guardons als dos millors curts.

Vinaròs Arena i Festival de Curts

Les projeccions es faran a la plaça de bous, amb totes les mesures de seguretat i distanciament per a garantir la salut dels espectadors. Les entrades per a totes les sessions es podran aconseguir a partir d’aquest dijous a l’Auditori Municipal i també el mateix dia de les projeccions, amb la posada a la venda el 20% dels tiquets a la taquilla de Vinaròs Arena.

Programació del Festival Vinaròs Arts Escèniques per al cap de setmana

Els espectacles del Festival Vinaròs Arts Escèniques per al cap de setmana són:

Teatre "Cant Espiritual", amb Carles Dénia.
Recital d'òpera i sarsuela, amb el Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts.

Tots dos començaran a les 22 hores. El preu de les entrades és de 5 euros. 

Recordem que s'han de complir les mesures sanitàries necessàries: s'ha de portar mascareta i gel hidroalcohòlic, així com respectar la distància de seguretat.

Programació del Festival Vinaròs Arts Escèniques

Cultura presenta la programació del Festival Vinaròs Arts Escèniques, en el marc de Vinaròs Arena, que convertirà la plaça de bous en un espai teatral a l’aire lliure. Des del 5 de juliol i fins al 26 de setembre es realitzaran un total de nou representacions, entre les que s’inclouen teatre, dansa contemporània y cant. L'objetiu d'aquest festival és ajudar a reactivar el sector i, al mateix temps, donar un nou impuls a la plaça de bous com a espai únic i cultural. 

Programació

La programació del Festival Vinaròs Arts Escèniques començarà aquest diumenge 5 de juliol amb l’obra El Lazarillo de Tormes de Rafael Álvarez “El Brujo”. Actor i director ens oferirà un espectacle de gran qualitat al voltant d’aquesta obra fonamental de la literatura castellana. Per al dissabte 11 de juliol continuarà la programació amb Cant Espiritual de Carles Dénia, un espectacle basat en l’obra d’Ausiàs March que combinarà jazz, música mediterrània i altres estils.

El diumenge 12 de juliol serà el torn del Recital d’Òpera i Sarsuela del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts, que delectarà als espectadors amants d’aquests gèneres musicals. La setmana següent, en concret el diumenge 19 de juliol, Cita a Cegues serà l’espectacle que oferirà Sol Picó i Marco Mesquida, una història d’amor que de ben segur que no deixarà a ningú indiferent.

La programació de juliol la tancarà Antígona de la companyia Ferroviaria i l’Institut Valencià de Cultura, una versió lliure sobre el mite grec d’aquesta dona que va lluitar per defensar els seus ideals.

El 17 de setembre tornarà la programació amb l’obra Tirant lo Blanc de l’Institut Valencià de Cultura, una adaptació diferent d’aquest clàssic de la cultura valenciana, que traurà al protagonista del món dels conflictes i la política per introduir-lo al món femení. Per al dia següent serà el torn del cinema amb la pel·lícula Innocència de la directora Lucia Alemany, una producció rodada al Maestrat i parlada en traiguerí. Cal destacar que comptarà amb la presència de la directora i els actors per a presentar el film.

Dissabte 19 de setembre arribarà un clàssic del teatre Elektra de la companyia Atalaya Producciones, una història per a fer pensar a l’espectador al voltant de la violència i la venjança. Per la seua part, Núria Espert amb El Romancero Gitano serà l’encarregada de clausurar el Festival Vinaròs Arts Escèniques el dissabte 26 de setembre amb aquesta obra de Federico García Lorca.

Venda d’entrades i horaris

Pel que fa als horaris, totes les funcions es faran a la plaça de bous a les 22:00h. Les portes del recinte s’obriran una hora abans per evitar aglomeracions i perquè els espectadors disposen de temps suficient per a localitzar els seients. El preu de les entrades és de 5€ i es podran aconseguir de forma anticipada a l’auditori municipal, també el mateix dia de la funció es posaran a la venda el 20% a la taquilla de la plaça de bous.

L’aforament al recinte serà de 355 persones per a respectar el distanciament social, a més per accedir serà obligatori l’ús de la mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

Inscripció Jovesport 2020

A partir del dia 22 de juny i fins el 24 de juny s'obri l'inscripció telemàtica a Jovesport 2020. A la imatge teniu explicats els passos a seguir per tal de completar-la. 

Una vegada fet, s'hauran de presentar els documents d'inscripció bé telemàticament a través de la seu electrònica (https://inscripcions.vinaros.es), o bé presencialment a les oficines del CME els dies 25 i 26 de juny de 9.00 a 14.00 h amb cita prèvia. 

Sol·licitud del Xiquibó

A partir del dia 17 de juny i fins al 2 de juliol s'obri el termini per a presentar la sol·licitud del xiquibó. El tràmit es farà de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica. 

Exposició: Més de 25 anys de cooperació internacional de Cruz Roja a la Comunitat Valenciana

Del 16 de juny al 19 de juliol. 

Horari: de dilluns a divendres, de 18.00 a 21.00 hores.

Lloc: Auditori Municipal de Vinaròs.

Preu: Gratuït. 

Públic: Tots els públics.

Teatre per Canal 56

La Regidoria de Cultura de L'Ajuntament de Vinaròs presenta: Teatre per Canal 56. L'Aula Municipal de Teatre de Vinaròs i el grup de teatre del Casal Jove presenten la mostra final de curs 2019-2020, un recull d'escenes basat en els següents treballs teatrals:

Grup de Teatre del Casal Jove Teatrèmol:

Interrumpida, una adaptació de Toni Guillot al teatre de la pel·lícula Inocencia interrumpida (James Mangold, 1999), basada en les memòries de Susanna Kaysen.

Grup de teatre de l'Aula Municipal de Teatre de Vinaròs, Els Figurants:

Arsénico y encaje antiguo, adaptació de Toni Guillot de la comèdia negra de Joseph Kesselring, versionada al cinema per Frank Capra, 1944

Grup de teatre de l'Aula Municipal de Teatre de Vinaròs, Les Mil i Una:

La casa de los espíritus, basada en l'adaptació de la dramaturga nord-americana Caridad Svich, sobre una novel·la d'Isabel Allende, 1982


L'emissió serà per Canal 56 el divendres 12 de juny 22.30 hores.


Repeticions: 

Dissabte 13 de juny 16.30 h

Diumenge 14 de juny 22.30 h

Dilluns 15 de juny 22.30 h


Direcció i posada en escena: Toni Guillot, Puro Teatro, arts escèniques

So i il·luminació: Oversound

Realització per a Canal 56: Grau Locució

programació cultural vinaros

TO-CA-TI-CO-TO-CA-TÁ de Carles Santos interpretat pel Cor de la Generalitat Valenciana enregistrat en temps de confinament.

SIMFONIA núm 1 en re major, de Gustav Mahler interpretada per la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, amb direcció de Pablo Rus Broseta, en la trobada d'estiu de 2018.

LA FESTA DEL CURT A CASA trobem a faltar els bars i restaurants, per això els fem un homenatge amb ‘Bares qué lugares’.

A més recomanem la pel·lícula recuperada ‘La obra del fascismo’, estremidor reportatge produït pel Socorro Rojo Internacional en 1936.

Us proposem UN VIATGE AL TEMPS PERDUT. Quines històries envolten la fundació dels nostres grans teatres històrics i com s'han anat transformant en el temps? Tres documents que formen part de la sèrie produïda per À Punt, Ciutats desaparegudas.

I continuem amb ‘Una veu / una imatge’, una exposició que sorgeix del desig de voler ampliar i explorar diferents formats per a l'anàlisi de les imatges.

https://ivc.gva.es/val/ivc-val/canal-quedatacasa8

Quan:
mauthausen

75é aniversari de l’alliberament dels supervivents del Camp de Concentració nazi de Mauthausen

Des de la regidoria de Cultura us convidem a participar en la cerimònia 

DIUMENGE, 10 DE MAIG DE 2020 a les 11.00 h

A causa de la pandèmia de la Covid-19 i les mesures preses pel govern federal per a mitigar-la, no és possible dur a terme la Cerimònia d'Alliberament Internacional en la seua forma habitual.

Amical de Mauthausen i altres camps, en estreta cooperació amb el Comité Internacional de Mauthausen (CIM), han organitzant una Cerimònia d'Alliberament Internacional Virtual 75 anys després de l'alliberament amb declaracions de testimonis, contribucions en vídeo i música.

Tota la informació sobre la Cerimònia d'Alliberament Virtual es pot trobar a www.mkoe.at

 

Quan: