Servicios
Documents relacionats

Vinaròs ha estat guardonat amb dues Flors d'Honor 2019

flors

El premi l'atorga cada any l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana i reconeix l'esforç de l'Ajuntament per al manteniment de les zones verdes

Vinaròs ha estat reconegut amb dues Flors d'Honor 2019 gràcies a la decoració de les jardineres i al manteniment de les zones verdes del municipi. Es tracta d'un guardó que sobretot vol premiar el treball dels ajuntaments que s'esforcen en oferir més espais naturals als veïns, al mateix temps que també es té en compte la seua preservació, varietat floral plantada i gestió eficient de l'aigua, entre altres.

La regidora d'Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que "des del Govern Municipal es dedica un gran esforç per crear i mantenir zones verdes a la localitat, que ajuden a millorar la imatge de Vinaròs, a més d'oferir una ciutat més agradable per als veïns". En aquests sentit, insistia que el premi és un reconeixement a tota la feina que s'està fent des de la Regidoria per garantir unes zones verdes de qualitat.

El guardó atorgat per l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana sobretot té en compte la relació de l'espai verd amb el número d'habitants, a més dels recursos destinats per al manteniment d'aquestes zones, la diversitat floral i la integració paisatgística. D'altra banda, també valora la gestió integral de l'aigua, el control respectuós de les plagues i la gestió sostenible dels recursos. 

Jardineres dels carrers cèntrics

Dintre de les iniciatives de l'Ajuntament per decorar el municipi amb espais verds destaquen les jardineres instal·lades als fanals dels carrers cèntrics de la localitat. La regidora Morellà ha incidit que "aquestes jardineres ajuden a crear una decoració més atractiva per als veïns i visitants". En aquest sentit, ha detallat que s'han plantat prop de 370 flors de pasqua en les 59 jardineres del centre de la localitat amb motiu de les festes nadalenques, ajudant així a crear un ambient més festiu.

Cal destacar que aquesta és una iniciativa que es va posar en marxa durant la passada legislatura, per tal de millorar la imatge de la localitat, que s'ha donat continuïtat fruit de la bona acollida per part dels veïns.