Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament reforça la campanya Catàleg de l'Incivisme

L'Ajuntament reforça la campanya Catàleg de l'Incivisme
2020-06-18

L’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la gestió correcta de les deixalles arran de l’increment d’abocaments il·legals que s’han detectat després del confinament

La Regidoria de Transició Ecològica, encapçalada per Hugo Romero, ha decidit reforçar la campanya "Catàleg de l'Incivisme" per a fomentar entre la ciutadania el llançament correcte de les escombraries. Cada any l'Ajuntament detecta dintre del terme municipal abocaments il·legals de residus, sobretot en els marges dels camins rurals, barrancs o fins i tot en terrenys privats i l'objectiu de la campanya és evitar aquest tipus de conductes incíviques.

Cal destacar que després del confinament s’ha detectat un increment d’aquest tipus de conductes amb molts abocaments en diferents indrets del terme municipal, fet que suposa un impacte visual molt negatiu, a més de posar en perill l’entorn natural.

El regidor Romero ha explicat que "el Catàleg de l'Incivisme són una sèrie de fitxes amb fotografies d'alguns dels abocaments que s'han detectat en el terme municipal per tal de mostrar als veïns la mala imatge que generen i sobretot el problema medi ambiental que suposen". Segons afegia les fitxes inclouen la sanció tipificada per realitzar l'abocament il·legal, els costos que suposa per a l'Ajuntament retirar les deixalles i l'impacte que es genera en el medi ambient tenint en compte el tipus material que es troben.

Cal assenyalar que les fotografies han estat realitzades i cedides per l’agent rural i per l’Associació d’Ecologistes en Acció APNAL.

Romero ha assenyalat que la campanya es complementarà amb la col·locació de senyals, de prohibit llençar escombraries, en els punts del terme municipal on més abocaments es produeixen. Els senyals inclouran també la sanció econòmica prevista per realitzar l'abocament il·legal.

El regidor insistia que és molt complicat enxampar als infractors i amb aquesta campanya es pretén conscienciar als veïns de no realitzar aquesta pràctica il·legal i perjudicial per al medi ambient.

Ecoparc

Romero ha recordat que per al llançament de deixalles i grans voluminosos a Vinaròs es disposa de l'Ecoparc, ubicat al camí de Sant Gregori amb l'encreuament amb el camí de Rossell. L'horari de dilluns a divendres és de 9h a 14h i de 16h a 20h, dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 19h i diumenges només de matí.

Així mateix també es disposa de l'Ecoparc mòbil que els dilluns s'ubica a l'encreuament de l'avinguda de Castelló amb l'avinguda del Papa Puis XII, mentre que els divendres i dissabtes es col·loca a l'encreuament del passeig Juan Ribera amb el carrer de Molí amb horari de 8h a 15h. Cal destacar que dur les deixalles fins a l'Ecoparc mòbil suposa aconseguir un descompte en la taxa de les escombraries municipal.

Vinaròs Incidències

Els veïns també disposen de l'aplicació per a telèfons mòbils Vinaròs Incidències per a denunciar qualsevol abocament il·legal. D'una forma senzilla es pot realitzar una fotografia amb la corresponent ubicació perquè els tècnics municipals gestionen la denuncia per a la posterior retirada de les deixalles.