Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament demana a Costes prorrogar l’ocupació dels xiringuitos

L’Ajuntament demana a Costes prorrogar l’ocupació dels xiringuitos
2020-06-08

D’altra banda, també sol·licita al Patronat de Turisme de la Diputació que inicie les gestions amb Costes per aplicar una rebaixa total o parcial dels cànons d’ocupació i serveis dels xiringuitos

L’Ajuntament de Vinaròs ha demanat ampliar les adjudicacions dels dos xiringuitos de la platja per un any més, amb motiu de la crisi sanitària. Cal destacar que el Consistori havia previst licitar de nou el servei perquè ja havia finalitzat la concessió, però degut a les dificultats derivades del coronavirus no ha pogut iniciar el procediment i per tant ha decidit sol·licitar prorrogar per un any més els permisos, seguint la normativa recollida en l’article 162 del Reglament de Costes.

Aquesta decisió s’ha traslladada al Servei Provincial de Costes que estudiarà la petició. El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha indicat que espera comprensió davant aquesta situació tan complexa i ara resten a l’espera de la seua decisió. Segons afegia “també s’ha demanat al Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló que inicie les gestions oportunes amb Costes per aplicar una rebaixa total o parcial dels cànons d’ocupació i serveis dels xiringuitos per ajudar-los així a fer front als efectes del coronavirus”.

D’altra banda, s’ha sol·licitat al Servei Provincial de Costes la possibilitat d’ampliar les terrasses per garantir que els xiringuitos puguen complir les normes de distanciament social, a més de augmentar així la seua rendibilitat econòmica al poder disposar de més taules.

El regidor Albella ha destacat que “de la mateixa manera que l’Ajuntament ha concedit l’ampliació de les terrasses per als establiments que així ho han demanat i ho permetia l’espai públic, considerem que els xiringuitos també han de tenir els mateixos drets d’ampliació de les terrasses i per això hem demanat a Costes aquesta possibilitat”.

Per acabar, Albella ha insistit que “des de l’Ajuntament farem tot el possible per continuar oferint el major nombre de serveis a les platges, això sí, adaptats als nous requeriments de les autoritats sanitàries i prioritzant aquells que siguen factibles perquè̀ veïns i visitants puguen gaudir de la nostra costa amb total seguretat”.

 

Imatge: Kicheclub