Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament col·labora amb el projecte Atenes de Transferència de l'UJI

imatge
2020-04-03

Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Universitat Jaume I amb l’objectiu de posar en contacte grups d’Investigació del centre educatiu amb empreses del territori

Aquest projecte s'emmarca dintre d’un conveni de col·laboració signat entre la Fundació General de la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Vinaròs. Antenes de Transferència ha posat en contacte grups d’investigació de l'UJI i professionals d’un total de 32 empreses de la localitat i la seua zona d’influència.

L’objectiu és impulsar la transferència de coneixement i tecnologia entre la Universitat i les empreses per donar suport a l’emprenedoria innovadora. Es pretén que la indústria de l’entorn de Vinaròs i grups d’investigadors de la Universitat Jaume I es coneguen i exploren les possibilitats de col·laboració conjunta, a més de servir per a millorar la transferència de coneixement i els programes innovadors que es generen des de la universitat cap a les empreses.

Un tècnic vinculat a aquesta iniciativa, contractat per la universitat, és l’encarregat de desenvolupar el treball des del Centre de Coneixement Vinalab, com a espai de trobada per a la investigació i el desenvolupament de la universitat, la empresa i la seua divulgació i aplicació a la societat.

Entre les empreses participants es troben Grup Gil Comes, Lamidecor, Alespri, Lagrama, ControlOn, Climaestrat, FKR Química, Alfe Vinaròs, Benihort o Ineos Composites Hispania. Totes elles ja han tingut reunions de treball amb 14 grups investigadors de la UJI de diverses àrees com per exemple: Maneig integral de polímers i materials avançats; Ceràmica, vidre i nanotecnologia, Enginyeria de fabricació, Enginyeria de disseny, Enginyeria de residus, Electricitat, electrònica i automàtica; Refrigeració i climatització, Big Data, Bioquímica i Biotecnologia, Química inorgànica, mediambiental i materials ceràmics, Química sostenible i química supramolecular; Reenginyeria de processos, digitalització d’empreses i quadre de comandaments.

Les Regidories implicades en aquest projecte són Innovació Digital i Ocupació, mitjançant l’Agència de Desenvolupament Local.