Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament aprova commemorar el Dia Internacional de la Dona

Ple Ajuntament Vinaròs
2020-02-28

El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir amb la unanimitat de tots els representants polítics commemorar el Dia Internacional de la Dona amb activitats per a promoure el principi d'igualtat entre els homes i les dones. Cal destacar que la mesura va ser presentada de forma conjunta per tots els partits, mostrant així el seu compromís amb la lluita feminista per un drets sense discriminacions.

L'acord inclou instar al Govern a la presentació i aprovació d'una Llei d'Igualtat Laboral, entre homes i dones, a fi de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació, així com les mesures que facen possible la igualtat en l'ocupació. D'altra banda, l'Ajuntament es compromet i encoratja a la resta de les administracions a continuar treballant per la igualtat, així com avançar cap al desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència de gènere.

La proposta també fa èmfasi en la importància de mantenir Pacte d’Estat contra la violència de gènere, amb la dotació i continuïtat pressupostària suficient per garantir la seua aplicació. Així mateix també es demana a la Generalitat que faça el mateix amb el Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, al que també s'adherirà l'Ajuntament amb el compromís d'aplicar-lo al municipi.

Per últim també exigeix a les Administracions Públiques un finançament suficient per tal de portar a terme les polítiques d’igualtat així com les polítiques educatives i socials.