Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament aplica tractaments contra els mosquits

mosquits vinaros
2020-05-15

Les primeres fumigacions es va fer a meitats del mes d’abril en previsió de la pujada de les altes temperatures i continuaran de forma periòdica fins a l’octubre

L’Ajuntament ha iniciat la campanya contra els mosquits per evitar que es puguen convertir en una plaga durant l’estiu. En les darreres setmanes s’han aplicat tractaments larvicides en els embornals i les zones del municipi on s’acumula aigua estancada, espais que aprofita el mosquit per pondre els ous. Cal destacar que aquests productes que s’apliquen contenen actius de molt baixa toxicitat per a les persones i la resta dels animals.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha explicat que “a meitats d’abril, en previsió de l’arribada de les altes temperatures, es van aplicar els primers tractaments per evitar el desenvolupament de les larves”. En aquest sentit, ha assenyalat que continuaran de forma periòdica fins al mes d’octubre, en funció de les condicions meteorològiques. 

Col·laboració dels veïns

Romero ha destacat que per a garantir que els tractaments que s’apliquen des de l’Ajuntament siguen efectius cal també la col·laboració de la ciutadania amb petites accions que es poden fer des de casa. 

Sobretot destaca evitar deixar aigua en recipients que puguem tenir a l’exterior com ara testos, gerros o cendrers, els mosquits aprofiten qualsevol espai amb aigua, per petit que siga, per a pondre els ous. Així mateix, també cal tenir les piscines en bon manteniment i clorades. 

En cas que siga indispensable tenir recipients amb aigua a l’exterior s’hauran de tenir tapats i si es tracta d’aigua per als animals, llavors es recomana renovar-la almenys dos cops per setmana.  

Romero insistia que és important la col·laboració de tots per evitar que els mosquits es puguen convertir en una plaga.