Servicios
Documents relacionats

La Generalitat atorga més de 61.000€ en matèria d’ajudes socials

ajudes
2020-04-09

L’Ajuntament de Vinaròs ha rebut 61.049€ de la Conselleria de Polítiques Inclusives per ajudar a atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables de la localitat. En concret es tracta d’ajudes per a les unitats familiars i per a cobrir l’alimentació bàsica dels infants que disposaven d’una beca de menjador parcial.

La regidora de Política Social, Berta Domènech, ha destacat que “ens trobem en una situació social i econòmica molt delicada i aquesta subvenció de la Generalitat ajudarà a atendre als col·lectius més vulnerables de la localitat”. En aquest sentit, Domènech ha destacat que des del Departament de Serveis Socials, en coordinació amb el Govern Autonòmic s’està realitzant un gran esforç per ajudar a les persones que més ho necessiten.

Resposta a tota la ciutadania

En conseqüència, el Departament de Serveis Socials ha fet un gran esforç per donar una resposta a la ciutadania amb prestacions que garantisquen una atenció eficaç. Aquests serveis són els següents:

  • Servei Atenció Domiciliaria que compta amb noves prestacions com l’abastiment de productes de primera necessitat
  • Prestacions econòmiques destinades a cobrir necessitats bàsiques.
  • Assessorament psicològic per a les persones amb alt impacte emocional derivat de l'alarma sanitària.
  • Servei Orientació Familiar, que ofereix orientació psicoeducativa, estratègies de mediació amb els menors i suport familiar.
  • Transport adaptat, dirigit a la població més vulnerable que no disposa de vehicle propi i sense possibilitat d'accedir al transport públic o privat, que es troben en situació de risc.
  • Igualtat, informant dels nous recursos i actualitzant legislació. Segueix actiu ATENPRO.
  • Seguiment telefònic de totes les persones amb relació a serveis socials.

 

Tot el treball realitzat des de el Departament de Benestar Social està en continua coordinació amb Creu Roja i Càrites per tal d'unir esforços i no doblar serveis. Les intervencions realitzades des de la declaració de l'estat d'alarma ascendeixen fins a les  1400 entre les tres entitats, 233 per a subministrament de productes de primera necessitat i 1171 per altres motius. 

D’altra banda, també s'està treballant conjuntament amb tots els centres diürns i residencials, així com amb la Direcció Territorial de Castelló i la Subdelegació del Govern.

Per últim, agrair des de l'Ajuntament de Vinaròs a tota la ciutadania pel gran esforç que està realitzant amb el compliment del confinament o treballant per donar servei a tothom. D'aquesta en sortirem tots junts.

Recordem, que tota la informació sobre les prestacions i dubtes de la nova situació les podem trobar a l’apartat dedicat a la Covid-19 a la pàgina: serveissocials.vinaros.es o al telèfon 964450075 de dilluns a divendres de 9 a 14h.