Servicios
Documents relacionats

Els alcaldes demanen actuacions integrals per a protegir la costa

costes
2020-02-20

Les reivindicacions se centren sobretot en intervencions que siguen més sòlides i resistents per garantir la preservació del litoral, en comptes de continuar amb actuacions puntuals cada cop que hi ha un temporal

L'alcalde Guillem Alsina i la regidora d'Obres i Serveis, Carmen Morella, van participar ahir en la reunió que es va fer a Castelló amb el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José Maria Ángel, per parlar de la protecció de la costa arran dels danys ocasionats pel temporal de la borrasca Glòria. Cal destacar que a la trobada van assistir una quinzena d'alcaldes que van mostrar la seua preocupació per la falta d'infraestructures que ajuden a preservar el litoral.

Durant la reunió l'alcalde Alsina va insistir en la necessitat de "posar en marxa actuacions integrals i estructurals per a protegir la costa, en comptes de realitzar intervencions puntuals cada cop que un temporal genera destrosses, que a la llarga suposen grans inversions econòmiques sense aconseguir resultats òptims". En aquest sentit, insistia que cal la unió de tots els alcaldes per anar tots a una per tal que arriben projectes que siguen definitius per a la costa de Castelló.

Per la seua banda, Ángel comentava que per optar a les ajudes que posarà en marxa la Generalitat, per reparar els danys del temporal, els ajuntaments hauran d'aportar una memòria valorada amb l'estimació dels danys, que passarà a ser valorada per l'Oficina Única de Postemergència que serà l'encarregada de distribuir les ajudes en funció dels requeriments de cada consistori.

A la trobada també va assistir el secretari de la Subdelegació del Govern a Castelló, Gabriel Estevan, segons destacava la inversió de 4,1 milions d'euros que farà Costes a la província no serà l'única, sinó que també s'espera afegir la que en breu realitzarà el Govern Central perquè els municipis puguen reparar tots els danys el més prompte possible.