Servicios
Documents relacionats

Vinaròs rebrà prop de 24.000 € en subvencions per als programes de Joventut i Infància.

SUBVENCIONS

La Generalitat Valenciana continua donant suport als programes de Joventut i Infància de Vinaròs, com ha resultat de l'excel·lent treball.

L'Ajuntament de Vinaròs rebrà prop de 20.000 € pels programes de joventut desenvolupats en el 2019. Com ha resultat de l'esforç i el treball realitzat des de la Regidoria d'Infància i Educació i la Regidoria de Joventut, encapçalades per Begoña López i Berta Domènech, respectivament. I més de 3.500 euros per a l'Escola l'Illa, Estiu jove i Jovesport, per a programes de promoció dels drets de la infància i de participació infantil.

La subvenció a l’ajuntament de Vinaròs s’ha dut a terme gràcies l'Institut Valencià de la Joventut, on dels 191 municipis presentats, només han concedit les ajudes a 79, entre els quals es troba Vinaròs. Per altra banda a l’Escola l’Illa, Estiu Jove i Jovesport, han rebut subvencions per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, adreçades a programes de promoció dels drets de la infància i de participació infantil per a l’exercici 2019. Ambdues de la Generalitat Valenciana

Per la resolució de 14 d'agost de 2019, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, va convocar les ajudes a entitats locals per a desenvolupar programes de joventut durant l'any 2019. L'Ajuntament de Vinaròs va sol·licitar un import al voltant de 24.500€ dels quals s'han concedit prop de 20.000€ que correspon a 5 eixos temàtics, a partir dels quals, s'estructura l'oferta del Casal Jove: l'oci educatiu com a eina per combatre conductes i consums no desitjables, l'oci educatiu com a ferramenta de treball, la formació com a millora de l'ocupació, el programa Estiu Jove i l'oci educatius en espais intergeneracionals.

Aquests programes estan destinats a empoderar el jovent de Vinaròs, que és una de les línies que impulsa l'IVAJ, reconèixer els drets subjectius dels jovents com a grup demogràfic amb necessitats pròpies i, a partir d'aquests, es puga garantir, definir i construir el seu projecte vital tant individual com col·lectiu com a membres de la comunitat.

L'Ajuntament de Vinaròs té la intenció de seguir treballant per desenvolupar una oferta formativa i d'oci educatiu que responga a totes les necessitats de la joventut de Vinaròs. El Pla Local de Joventut, i més concretament, el diagnòstic de la realitat juvenil, serà la ferramenta principal per marcar les línies principals de les polítiques de joventut municipals.