Servicios
Documents relacionats

Vinaròs entra a formar part del Comité Assessor de L'Exquisit Mediterrani

Comité Assessor de L'Exquisit Mediterrani

Es tracta d'una marca creada per Turisme Comunitat Valenciana per a promocionar l'excel·lència gastronòmica dels productes autòctons, restaurants i mercats, on Vinaròs serà municipi assessor

Aquest matí l'alcalde, Guillem Alsina, ha formalitzat l'adhesió de Vinaròs a la marca L'Exquisit Mediterrani. La signatura s'ha fet al Saló de Plens de l'Ajuntament amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha volgut assistir en persona a aquest pas tant important per a la promoció gastronòmica de la ciutat, a més de comptar també amb el regidor de Promoció de la Ciutat i Interès Turístic, Marc Albella.

L'Exquisit Mediterrani és una nova aposta de Turisme Comunitat Valenciana per a potenciar la gran qualitat de la cuina a través dels productes autòctons, en el cas de Vinaròs, el llagostí i la seua excepcional excel·lència dintre de la gastronomia. Cal destacar que Vinaròs, amb València i Dènia, serà un dels tres municipis que formarà part del Comité Assessor de la marca com a representant del nord de la Comunitat.

Alsina comentava que "cal potenciar el nostre producte estrella i creiem que adherint-nos a aquesta marca és un pas més per a promocionar tota la nostra oferta gastronòmica, no només a nivell de Comunitat, sinó també a la resta de l'Estat i del món". En aquest sentit, insistia que "des de Vinaròs s'ha fet una gran feina per a la promoció de la nostra cuina local, però cal anar més enllà i aconseguir donar un nou impuls per traure tot el potencial que tenim".

El secretari autonòmic, Francesc Colomer, comentava que el 40% del turisme estranger viatja atret per la bona gastronomia de la Comunitat Valenciana. Segons afegia per aconseguir ser una destinació gastronòmica referent cal treballar en iniciatives com L'Exquisit Mediterrani per crear aliances entre el sector públic, privat, acadèmic i social que ajuden a impulsar la cuina. D'altra banda, assenyalava que "no ens val qualsevol proposta, sinó que apostem per la qualitat i la singularitat, fugim de l'estandardització per anar cap a l'excel·lència".