Servicios
Documents relacionats

Política Territorial obri a la participació ciutadana el projecte de la via litoral Vinaròs- Benicarló

mapa

L'objectiu és traçar una Via Verda Litoral que unisca tots els pobles costaners de la Comunitat des de Vinaròs fins a Pilar de la Horadada

La Conselleria de Política Territorial de la Generalitat Valenciana ha publicat informació dels projectes del programa Paisatge Litoral, que inclou la creació d'una Via Verda entre tots els pobles del litoral de la Comunitat. En concret ha tret el tram entre Vinaròs i Benicarló, amb una exposició pública de 45 dies, perquè la ciutadania puga presentar al·legacions o propostes que ajuden a millorar el projecte.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha destacat que la “Via Verda Litoral serà un itinerari sostenible que permetrà als veïns poder gaudir de la costa amb bici o caminant, fins a l'altre extrem del País Valencià”. En aquest sentit, insistia que "no només es tracta d'un carril d'oci, sinó que també té com a objectiu protegir i posar en valor tot el litoral". Segons ha comentat el programa Paisatge Litoral sobretot vol eliminar els impactes ambientals negatius per a crear unes normes d'integració paisatgística de les edificacions amb la costa per a protegir els valors ambientals i territorials del litoral.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha explicat que el tram entre Vinaròs i Benicarló consistirà en crear una via des del Riu Sénia, amb la plantació de vegetació mediterrània al voltant, que servirà per posar en valor el camí, a més, d'ajudar a donar una major estabilitat als penya-segats. En aquest tram també es preveu rehabilitar elements del patrimoni agrari, així com aprofitar els camins existents per marcar un itinerari ciclista i un altre per a vianants.

D'altra banda, també inclou la requalificació dels espais urbans del port amb una via que travesse el front marítim, que ajude a vertebrar i regenerar els espais públics, a més de gestionar una mobilitat sostenible, que permetisca una connexió amb Benicarló per a millorar la qualitat urbana de les dues ciutats.

Més informació