Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament instal·la una boia sensoritzada a la platja de Forat del Forat

boia-inteligent
2021-07-07

L'aparell ofereix dades en temps real de la qualitat de l'aigua com la salinitat, el pH o la concentració d'oxigen

L'Ajuntament de Vinaròs, a través de les Regidories de Transició Ecològica, Innovació Digital i Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, ha instal·lat una boia intel·ligent a la platja de Fora del Forat per a recollir dades en temps real de la qualitat de l'aigua. L'aparell disposa de diferents sensors que envia els paràmetres de temperatura, pH, redox, conductivitat, salinitat, concentració i saturació d'oxigen, sòlids dissolts i terbolesa a la xarxa municipal de comunicació Lora, que es pot consultar a través del següent enllaç www.sentilo.vinaros.es.

Totes aquestes dades permeten un control de la qualitat de l'aigua en temps real, que es complementa amb les analítiques mensuals que es realitzen des del programa de vigilància ambiental de l'emissari d'aigües residuals urbanes.

El regidor de Transició Ecològica i d'Innovació Digital, Hugo Romero, ha destacat que "l'objectiu és conèixer el nostre entorn gràcies a la informació que s'obté en temps real, unes dades que mediambientalment és positiu disposar, perquè permeten controlar com evoluciona la mar Mediterrània".

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que "a través de l'enllaç web els banyistes podran veure en temps real quin és l'estat de l'aigua amb dades significatives com la temperatura o la terbolesa, entre altres".

Per acabar, tant Hugo com Albella, comentaven que aquesta acció s'engloba dintre del projecte Ciutat Intel·ligent de Vinaròs i Vinaròs Destinació Turística Intel·ligent.