Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament fomentarà un Carnaval lliure d'agressions sexistes i sense drogues

carnaval
2020-02-06

La mesura també inclourà un estand per a conscienciar als veïns d'un consum responsable d'alcohol i sense drogues, a més del Punt Violeta

Aquest matí la regidora de Joventut i Política Social, Berta Domènech, amb el regidor de Promoció de la Ciutat i Projecció Festiva, Marc Albella, ha presentat les iniciatives que posarà en marxa l'Ajuntament per fomentar un Carnaval responsable, tolerant i lliure d'agressions sexistes.

Els dies 14, 15, 20, 21 i 22 de febrer s'instal·larà un Punt Violeta, a més d'un estand per a la prevenció del consum de drogues en els llocs on s'espera una major afluència de persones. La regidora Domènech ha destacat que "un els principals objectius serà informar i sensibilitzar a la ciutadania, en especial als més joves, de les conseqüències negatives que comporta el consum de drogues, així com l'excés d'alcohol". Segons indicava es faran diversos tallers per mostrar els efectes que produeixen i les conductes de risc associades.

Domènech afegia que el punt d'informació també servirà per donar a conéixer la Unitat de Prevenció de Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), un servei de caire municipal i gratuït adreçat per a tots els veïns que vulguen resoldre dubtes relacionats amb el consum de drogues o altres conductes addictives.

Carnaval lliure d'agressions sexistes

D'altra banda, el Punt Violeta també estarà present durant el Carnaval per a informar, sensibilitzar i atendre a la ciutadania davant de qualsevol situació de violència de gènere. Domènech assenyalava que "l'objectiu és fomentar una festa tolerant, respectuosa i lliure d'agressions sexistes".

Carnaval inclusiu

El regidor Albella ha explicat que durant la Gala de les Reines s'habilitarà un espai per a les persones amb mobilitat reduïda perquè també puguen gaudir de l'espectacle. Així mateix, afegia que també s'instal·larà una rampa d'accés a l'envelat del passeig de Fora del Forat per facilitar l'accessibilitat. Albella insistia que "des de l'Ajuntament apostem per un turisme inclusiu amb una festa tan rellevant com és el Carnaval".