Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament dona a conéixer el jurat del XX Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

Concurs 1e premi
2023-05-19

El certamen se celebrarà aquest dilluns al Mercat Municipal amb la participació d’alguns dels xefs més prometedors de l’estat i del territori, a més de comptar amb un jurat de luxe

La Regidoria de Promoció de la Ciutat i Interès Turístic ha donat a conéixer el jurat que serà l’encarregat de valorar els plats del XX Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí. Com cada edició s’ha apostat per noms rellevants dintre del món gastronòmic i culinari, fet que ajuda a atorgar al certamen la importància que mereix i fa de Vinaròs un referent a nivell estatal.

El president del jurat serà el xef executiu de l’empresa Can Roca, Hernán Luchetti, encarregat de dirigir la part gastronòmica dels restaurants El Celler de Can Roca, Hotel Casa Cacao, Bar Cacao, restaurant Normal y Más Marroch. També es comptarà amb el xef i cap de partida, Nacho Baucells, amb una llarga trajectòria professional a Itàlia gràcies a la seua formació a l’escola Castello di San Guadenzio, a més d’haver realitzat les pràctiques als restaurants Racó de Can Fabes i Celler de Can Roca, i haver treballat al Sergio Arola Gastro.

D’altra banda, el jurat també estarà format pel cuiner reconegut amb una estrella Michelin, Àlex Carrera, actualment propietari del restaurant L’Aliança a Girona i el periodista de RTVE, Paco Alonso, amb una destacada trajectòria des de l’àmbit científic i gastronòmic. Tancarà el jurat la periodista especialitzada en gastronomia, Paula Molés, directora del programa especialitzat en cuina “Un restaurant caníbal a Berlín” de Catalunya Ràdio.  

Concursants

En aquesta edició del certament participaran els xefs dels restaurants El Plantío Golf Resort d’Alacant, Ambivium de Peñafiel – Valladolid, Can Ros Restaurante Borriana, El Carreter de Xara – Alacant, Gaudir Restaurant d’Alcossebre, Nou Bar de Vinaròs, La Torre del Visco de Terol, La Era de los Nogales d’Osca, Restaurante Cebo de Madrid i La Suculenta de Benicàssim.

Horari

El  XX Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí es farà aquest dilluns al Mercat Municipal a les 17:00h, quan es donarà el tret de sortida perquè els cuiners comencen a fer les seues elaboracions. A partir les 18:30h el jurat valorarà els plats i mentrestant el públic assistent podrà gaudir de les tapes que oferirà l’Associació Vinaròs Gastronòmic. Per acabar, a les 20:30h es donaran a conéixer als guanyadors d’aquesta edició del concurs.