Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament condemna fermament l'assassinat masclista ocorregut a Almassora

masclisme
2020-03-20

La víctima es deia Carina, tenia 35 anys i dos fills a càrrec seu

Amb aquesta confirmació, el nombre de dones assassinades per violència de gènere per les seues parelles o exparelles ascendeix a 17 aquest any i a 1.050 des del 2003.

La nostra societat encara no ha sigut capaç d'aconseguir la igualtat real entre homes i dones.

Quan es compten per milers les víctimes que pateixen cada dia el crebant de la major violació dels Drets Humans, reafirmem la nostra repulsa davant cadascuna de les manifestacions masclistes, per inofensives que semblen, així com la nostra condemna absoluta a les agressions i els assassinats que fracturen la pau a les nostres ciutats.

Ens posem al costat dels qui supliquen i reclamen estratègies de sensibilització i prevenció, atenció, assessorament, acompanyament i protecció, sempre des de perspectives integrals, que les alliberen de l'amenaça i de l'horror. Hem de continuar treballant per a avançar en el compliment del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere, full de ruta obligat i compromís ineludible amb la ciutadania.

Recordem que l'assassinat és l'última manifestació atroç de la violència masclista però que comença molt abans, amagant-se darrere de fets socials acceptats i fonamentats en creences i comportaments amb base estructural i cultural; situacions, totes elles, que alimenten una desigualtat real entre dones i homes que es trasllada en una relació de subordinació i subsidiarietat d'unes respecte a uns i que fractura la convivència i la pau d'una societat que clama per un futur sense por. 

Des de l'Ajuntament de Vinaròs destaquem la necessitat d'educar en igualtat i dirigim la mirada cap a les generacions futures, és vital bandejar els rols sexuals i eradicar les actituds i comportaments normalitzats i consentits que, instal·lats en la vida diària, reprodueixen i perpetuen la desigualtat, origen de la violència masclista. Aquesta és una responsabilitat conjunta i per tant, la solució ha de ser compartida.

L'eradicació de la violència de gènere és un compromís inequívoc de l'Ajuntament de Vinaròs, però també, la implicació i sensibilització de la ciutadania a fi d'eliminar la violència contra les dones. 

Manifesta un sentit i dolorós record a la memòria Carina, la jove assassinada per violència de gènere i aquest acte públic és en senyal d'homenatge i de reconeixement, al mateix temps que expressem el nostre rebuig a totes les manifestacions d'aquesta violència i declarem tolerància zero amb els maltractadors.

Manifestem la nostra solidaritat i afecte amb els familiars de la víctima així com la nostra absoluta i contundent repulsa.

 

#VinaròSIMPLICA