Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament aprova una bonificació del 75% per als vehicles híbrids o elèctrics

vehicles elèctrics

L'objectiu de la mesura és fomentar la compra de cotxes més respectuosos amb el medi ambient, que ajuden a crear una mobilitat urbana més sostenible i amable amb els vianants

El Govern Municipal va aprovar el passat dijous, durant el ple ordinari corresponent al mes d'octubre, aplicar bonificacions del 75% de la quota de l'impost per als vehicles classificats com "Zero Emissions" i "Eco" per part de la Direcció General de Trànsit. Aquest descompte es faria efectiu durant un màxim de cinc períodes impositius a partir de la matriculació del vehicle.

La regidora d'Hisenda, Maria Cano, detallava durant la sessió ordinària, que la bonificació de 75% és la màxima que permet la llei i l'objectiu és fomentar la compra de vehicles amb menys emissions. Pel que fa al procés per demanar la rebaixar de la taxa, la regidora Cano comentava que gràcies a la base de dades feta per la Direcció General de Trànsit la tramitació resultarà molt més senzilla per a les persones interessades.

Cal destacar que la bonificació s'aplicarà durant cinc períodes impositius a partir de la matriculació del vehicle, en cas de no tractar-se d'altes noves, les persones interessades en rebre la rebaixa hauran de presentar la sol·licitud abans de l'1 de febrer perquè s'aplique en l'exercici actual. En cas contrari, llavors la bonificació es farà efectiva a partir del següent exercici.

Per la seua banda, el regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha destacat que treballar per una mobilitat més sostenible a Vinaròs és una de les prioritats del Govern Municipal, en aquest cas, amb el foment de l'ús de vehicles elèctric i híbrids per reduir les emissions de CO2 per fer una ciutat més neta i respectuosa amb el medi ambient.