Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament aprova el pressupost més elevat de la història

Ple Ajuntament Vinaròs Pressupost
2020-02-07

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat avui en ple extraordinari el pressupost del 2020 amb la xifra total de 33.405.000€, un increment de més de 14% en relació als anteriors, convertint aquests comptes municipals en els elevats de la història. L’aprovació s’ha fet amb els vots a favor del Partit Socialista, Totes i Tots Som Vinaròs i del regidor no adscrit, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del Partit Popular, Partit de Vinaròs Independent i Ciutadans.

L’alcalde Aslina ha destacat que «es tracta d’un pressupost real que aposta per a la millora de les infraestructures municipals i també de la qualitat de vida dels veïns». En aquest sentit ha destacat que «el pressupost del 2020 serà el pressupost del col·legi Jaume I, de la millora de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana per oferir unes millors instal·lacions, tant per als treballadors com per als veïns, a més de l’adequació dels pluvials per evitar que durant les pluges intenses es produisquen inundacions».

Pel que fa a les inversions la partida ascendeix fins als 6,9 milions d’euros, dels quals la Generalitat Valenciana fa una aportació de 3,1 milions, a través del Pla Edificant, per a la construcció del nou col·legi públic Jaume I i altres reformes menors en els centres educatius. Dintre d’aquest apartat també destaca la partida de l’Estratègia DUSI de la Unió Europea amb un total d’1,5 milions per a la millora l’eficiència energètica dels edificis municipals, a més de la redacció i licitació del projecte de la passarel·la del riu Cervol, entre altres. L’alcalde Alsina ha remarcat que el 2020 serà l’any en el que es materialitzant les inversions d’Europa que suposaran millores importants per a Vinaròs.

D’altra banda, en el capítol de les inversions també cal mencionar la partida de 378.000€ per a la compra i reforma de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana per oferir un millor servei a la ciutadania. Així mateix, també hi ha prevista una inversió de 500.000€ per reparar els desperfectes ocasionats pel temporal marítim de la borrasca Glòria, una partida que es preveu recuperar a través de les ajudes que atorgaran les administracions superiors. Una altra de les inversions per aquest 2020 seran els 150.000€, a través del Pla 135 de la Diputació, per a la millora dels pluvials dels carrers Maria Auxiliadora, avinguda de Barcelona i camí del Cementeri Municipal per evitar inundacions durant episodis de fortes pluges.

Cal destacar que les Polítiques d’Acció Social, Foment de l’Ocupació i Educació han experimentat l’augment més significatiu, passant dels 922.000€ de l’any passat als 1,7 milions gràcies a les aportacions de la Generalitat. En aquest sentit, la regidora de Desenvolupament Local, Anna Fibla, ha insistit que «des del Govern Municipal s’aposta perquè Vinaròs continue sent una ciutat capdavantera en polítiques de serveis socials i foment de l’ocupació».

En relació al deute la regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha incidit que «es manté en 9 milions d’euros, un 35% del total del pressupost, complint així la llei d'estabilitat pressupostària». Cano insistia que sempre que s'ha disposat de romanents s'han destinat per a Inversions Financerament Sostenible i també per a l'amortització del deute.