Servicios
Documents relacionats

La UPPCA participa en el Gàmesis per a conscienciar als adolescents sobre la importància de realitzar un bon ús dels videojocs

UPCCA

El divendres 22 de novembre, l’UPCCA va participar en el Gàmesis amb la xerrada “De l’ús a l’abús” amb l'objectiu de conscienciar als menors sobre un consum saludable dels videojocs.

Un total de 15,8 milions de persones juga al nostre país als videojocs de manera regular, la qual cosa suposa que un 44% de la població espanyola s'ha rendit al magnetisme d'aquests jocs. L'Associació Espanyola del Videojoc (AEVI) indica que existeix un major nombre de jugadors en població infantil i adolescent. Per això és de vital importància realitzar accions preventives sobre les tecnoaddiccions en aquesta etapa.

L'any passat 2018, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va incloure l'addicció als videojocs com a malaltia mental. A pesar que l'Estratègia Nacional sobre Addiccions arreplega també l'abús de noves tecnologies i videojocs, la veritat és que la societat i en concret els adolescents encara no han acabat d'associar les noves tecnologies a les conductes addictives.

En la xerrada es va donar informació sobre l'evolució dels videojocs, els seus avantatges i desavantatges, perquè tenen un poder addictiu tan gran i quins símptomes es reflecteixen quan es passa de l'ús a l'abús, a més d'ensenyar una sèrie de pautes per a tindre una relació saludable amb els videojocs.

Aquest tipus d'accions preventives comunitàries reforcen les activitats que ja es realitzen en els centres educatius de la localitat, com els tallers de prevenció de l'addicció a “Internet”, “mòbil” i el programa “Ludens”, que preveu l'addicció als jocs d'atzar.