Servicios
Documents relacionats

La Generalitat obri el termini d’ajudes per al Pla Renhata

La Generalitat obri el termini d’ajudes per al Pla Renhata
2020-06-19

En total el Govern Autonòmic destinarà una partida de 5 milions d’euros per a la reforma i la millora de l’eficiència energètica dels habitatges

L’Ajuntament de Vinaròs informa a la ciutadania que la Generalitat Valenciana ha convocat el Pla Renhata 2020 per a la reforma i rehabilitació dels edificis. La finalitat és ajudar als propietaris o comunitats de veïns a millorar l’accessibilitat dels immobles, així com l’eficiència energètica o la conservació dels edificis per tal de millorar la qualitat de vida dels veïns, a més d’ajudar a reactivar el sector de la construcció.

Des de la Generalitat destaquen que aquesta convocatòria 2020 sobretot està adreçada a la reforma de l’interior dels habitatges com les zones humides, cuines o banys, a més de la millora de l’accessibilitat. Es tracta d'una línia d'ajudes pionera en tota Espanya, que després del confinament, s'ha convertit en una eina necessària ja que la població ha pogut detectar manques i necessitat de millora en els seus espais domèstics. Les subvencions van dirigides a les persones propietàries o inquilines del seu habitatge habitual i es podrà sol·licitar per via telemàtica fins al 17 de juliol.

És important destacar la flexibilitat en la petició de les ajudes que en aquesta convocatòria serà sobre obres acabades, iniciades o per acabar. D'aquesta manera el que es pretén és animar a la població a sol·licitar les ajudes.

L’alcalde Guillem Alsina ha destacat que “el Pla Renhata es tracta d’una ajuda molt important que cada any convoca la Generalitat i des de l’Ajuntament donarem la màxima difusió possible perquè les persones interessades puguen sol·licitar aquesta l’ajuda, que a la fi, té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels veïns”. 

Les sol·licituds es poden presentar de forma telemàtica a través dels següents enllaços:

http://www.habitatge.gva.es/va/web/arquitectura/ajudes-convocatories-2020/-/asset_publisher/ b0hAOzHXYCnt/content/ayudas-plan-renhata  

https://calab.es/ayudas-economicas/ayudas-renhata-2020/