Servicios
Documents relacionats

El nou pressupost comptarà amb 6,9 milions d'euros en inversions

pressupostos
2020-02-11

La construcció del col·legi Jaume I, la millora de l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana, l'adequació dels pluvials i el desenvolupament dels projectes DUSI seran les inversions més importants

Aquest matí l'alcalde Guillem Alsina, amb la regidora d'Hisenda Maria Cano i la regidora de Desenvolupament Local Anna Fibla, ha fet una roda de premsa per detallar el pressupost 2020 aprovat divendres passat en ple extraordinari, amb els vots a favor del Partit Socialista, Totes i Tots Som Vinaròs i del regidor no adscrit, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del Partit Popular, Partit de Vinaròs Independent i Ciutadans.

L'alcalde Alsina ha detallat les principals inversions, "la primera serà la millora de la xarxa de pluvials a l'avinguda de Maria Auxiliadora i camí del Cementeri Municipal per evitar inundacions a la plaça Tres Reis. La segona serà la compra i reforma d'un nou local per a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana per oferir unes millors instal·lacions als veïns i treballadors, mentre que la tercera gran inversió serà la construcció del col·legi Jaume I, que començarà a ser una realitat aquest mateix any".

La regidora Cano ha explicat que en total es comptarà amb 33,4 milions d'euros, un increment del 14,65% en relació al pressupost anterior, gràcies sobretot a una aportació econòmica més elevada per part de les administracions superiors. Entre elles destaca els 3,1 milions d'euros de la Generalitat Valenciana, a través del Pla Edificant per a la construcció del col·legi Jaume I i els 1,6 milions de l'Estratègia DUSI, que entre altres projectes, permetran millorar les instal·lacions de l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana, així també com l'adequació dels pluvials a l'avinguda de Maria Auxiliadora i al camí del Cementeri Municipal.

Pel que fa als ingressos ha assenyalat que "es veuran reduïts per l'alliberament de l'autopista AP7, però gràcies a l'increment de les aportacions econòmiques per part de les administracions es veurà compensat". En aquest sentit, comentava que la Generalitat és la que més diners atorgarà amb 1,2 milions d'euros per a posar en marxa tallers d'Ocupació, 1,6 milions per a Serveis Socials i 229.000€ del Fons de Cooperació Municipal. Unes subvencions a les que també s'han d'afegir les que aportarà la Diputació de Castelló amb 385.000€ i la Unió Europea a través de l'Estratègia DUSI amb 786.000€. Cano incidia que totes les ajudes de les administracions ascendeixen fins als 13 milions d'euros.

En el capítol del deute la regidora ha detallat que es manté en 9 milions d’euros, un 35% del total del pressupost, complint així la llei d'estabilitat pressupostària. Cano insistia que sempre que s'ha disposat de romanents s'han destinat per a Inversions Financerament Sostenible i també per a l'amortització del deute.

Per la seua banda, la regidora Fibla ha destacat que "es fa una clara aposta en Drets Socials i Polítiques Inclusives amb mesures per millorar l'ocupabilitat de les persones aturades, així també com la qualitat de vida dels veïns amb risc d'exclusió social". D'altra banda, afegia que l'Estratègia DUSI també serà molt important amb 1,5 milions d'euros per engegar el projecte de la passarel·la del riu Cervol i la millora de l'eficiència dels edificis municipals com a principals objectius.

Per acabar l'alcalde Alsina agraïa el treball de tots els tècnics municipals que han fet possible el nou pressupost, així també com les aportacions que han realitzat els membres de l'oposició.