Servicios
Documents relacionats

Educació inverteix més de 20 milions d’euros en millores de centres educatius de Vinaròs

edificat

El director general d’Infraestructures Escolars, Víctor García, va visitar aquesta setmana la població per a reunir-se amb representants de l’Ajuntament i de les comunitats educatives del CEIP Jaume I i l’IES José Vilaplana

València (22.11.19). El director general d’Infraestructures Escolars de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Víctor García, va visitar Vinaròs aquesta setmana per seguir l’evolució de les tramitacions del CEIP Jaume I i l’IES José Vilaplana de Vinaròs dins del pla ‘Edificant’. El responsable d’infraestructures escolars d’Educació de la Generalitat va estar acompanyat per l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, el regidor d’Urbanisme, Jose Chaler i la regidora d’Educació Begoña López. Tots ells van mantindre reunions amb els equips directius i AMPAs de cada centre educatiu.

Cal recordar que Vinaròs és un dels 226 municipis valencians adherits al pla ‘Edificant’, mitjançant el qual Educació de la Generalitat hi aporta el 100 % dels fons econòmics perquè els ajuntaments tramiten les actuacions de millora, ampliació i construcció de centres educatius nous a les seues localitats.

En aquest sentit, Educació de la Generalitat, tal com apunta el director general d’Infraestructures Escolars de la Conselleria, Víctor García, que va destacar que “per a Vinaròs ja hem adjudicat més de 20 milions d’euros des de la Conselleria  perquè l’Ajuntament duga a terme 7 actuacions de millora de centres educatius en la localitat, entre els quals es troben l’escola Jaume I i l’institut Vilaplana”, i va recordar que “aquests fons econòmics els té ja assignats la Conselleria i per tant estan plenament assegurats perquè el consistori vaja fent les actuacions que calen. Junts i cooperant millorem els nostres centres educatius i farem que l’alumnat de Vinaròs tinga les infraestructures escolars que es mereixen”.

En aquest context, a la reunió que es va mantindre amb la comunitat educativa de l’IES José Vilaplana, tant els representants de la Conselleria com els de   l’Ajuntament van informar de la situació actual de tramitació i es van resoldre totes les qüestions i dubtes. En aquest context es va informar que l’Ajuntament traurà a licitació el projecte bàsic la setmana que ve. Cal recordar que per part d’Educació de la Generalitat, hi ha adjudicats 12,5 milions d’euros mitjançant ‘Edificant’ per tal que l’Ajuntament puga construir un nou institut.

Es van parlar de les deficiències actuals del centre pel que fa al manteniment i la Conselleria va adoptar el compromís d’enviar un equip tècnic per a solucionar deficiències de les actuals instal·lacions fins la remodelació completa.

Pel que fa al CEIP Jaume I, es va constatar que l’Ajuntament, en breu, iniciarà el procés de licitació de l’obra, que serà adjudicada en uns mesos per a iniciar les obres de construcció del nou centre educatiu. L’Ajuntament preveu que les obres puguen començar durant el primer semestre de 2020. Per a aquesta actuació, Educació de la Generalitat té adjudicats 4,5 milions d’euros via ‘Edificant’.