Servicios
Documents relacionats

Comencen les feines d'enderroc de les casetes dels marines de la plaça de Primer de Maig

enderroc

Els treballs suposaran ampliar l'espai públic per fer-ho més accessible i atractiu, a més de donar preferència als vianants

Aquesta setmana han començat les obres per enderrocar les casetes dels mariners de la plaça del Primer de Maig. Es tracta d'un projecte emmarcat dintre del Pla de Mobilitat, amb l'objectiu d'obrir l'espai al port i fer-ho més accessible als veïns, on sobretot es donarà preferència als vianants i a més també es crearà una zona infantil amb jocs tradicionals.

El regidor d'Urbanisme, José Chaler, ha explicat que només s'enderrocaran les casetes més properes a la plaça del Primer de Maig, mentre que les que hi ha a la banda del port es mantindran intactes. En aquest sentit, ha assenyalat que "es tracta d'un projecte que permetrà donar més amplitud a la zona i sobretot obrir-ho de cara al port, perquè resulte molt és atractiu per als vianants".

Cal destacar que Ports s'ha fet càrrec de la neteja de les casetes, mentre que l'Ajuntament assumeix les despeses d'enderroc amb una inversió de 29.000€. Un cop finalitzen aquestes obres, llavors la Brigada Municipal asfaltarà de nou l'espai, a més de col·locar pilons per separar la zona de vianants del pàrquing de vehicles, fer la instal·lació de mobiliari urbà i la senyalització d'un espai amb jocs tradicionals.

El regidor Chaler assenyalava que la futura Via Litoral, que travessarà de nord a sud tota la costa de la Comunitat, passarà pel port de Vinaròs i la posada en valor de la plaça de Primer de Maig serà fonamental per tal de crear una via atractiva per a la ciutadania.

Per acabar, Chaler insistia que aquestes obres suposaran un impuls a la zona amb l'eliminació d'una barrera visual que donarà més amplitud a l'espai i sobretot millorarà l'accessibilitat de la plaça de Primer de Maig, que gràcies a les obres, quedarà oberta al port, enfortint així la identitat marinera del barri.