Servicios
Documents relacionats

Comencen les excavacions al poblat iber del Puig de l'ermita

Comencen les excavacions al poblat iber del Puig de l'ermita
2020-07-10

La Diputació ha posat en marxa una nova campanya arqueològica que enguany estarà marcada per les mesures de seguretat establertes per la crisi del coronavirus

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat per la regidora de Cultura, Anna Fibla, ha visitat el poblat iber del Puig de la Misericòrdia per veure les noves excavacions arqueològiques que han començat aquesta mateixa setmana. Es tracta de la campanya que cada any posa en marxa la Diputació de Castelló per a continuar descobrint els orígens dels primers pobladors de Vinaròs, a més de garantir la conservació del jaciment.

Durant aquestes tres setmanes els tècnics, encapçalats pel cap del Servei Provincial d'Arqueologia, Arturo Oliver, amb l'ajuda d’un equip de 10 persones, entre peons, arqueòlegs i becaris, realitzaran diverses excavacions als jaciment iber del Puig de la Misericòrdia. Cal destacar que enguany aquestes feines estaran condicionades per la Covid-19 i els experts realitzaran totes les tasques amb les mesures d’higiene i seguretat pertinents.

L’alcalde Alsina ha agraït el compromís de la Diputació de Castelló, i en especial de la diputada de Cultura Ruth Sanz, per posar en marxa una vegada més els treballs arqueològics al jaciment iber. Segons detallava “en els darrers anys aquestes feines han tret a la llum importants descobertes que han servit per comprendre millor la forma de vida dels ibers, al mateix temps que també s’ha treballat per a preservar l’estabilitat del poblat”. En aquest sentit insistia que és important conservar el patrimoni com a part de la història i també com a recurs turístic.

Per la seua banda, la regidora Fibla ha assenyalat que “des de Govern Municipal sempre donarem el màxim suport a les feines arqueològiques, que ajuden a posar en valor el passat de la localitat, al mateix temps que també suposen generar nous atractius culturals i turístics, tant per als veïns com per als visitants”.

Les restes iberes del Puig de la Misericòrdia són unes de les importants de la comarca del Baix Maestrat amb més de 2.700 anys d'antiguitat, amb algunes descobertes singulars, com per exemple, un petit taller que es feia servir per crear petites peces de metall o un magatzem que es va incendiar, deixant moltes restes, entre elles vasos que contenien cereals i que ha ajudat a comprendre millor la dieta dels ibers.