Servicios
Documents relacionats

Vinaròs mostra a la ciutadania com són els Serveis Socials amb una jornada informativa

Jornada Serveis Socials

El Vinalab ha acollit aquest matí la Jornada de Serveis Socials per mostrar a la ciutadania i entitats locals les tasques que realitza el departament municipal, a més, de presentar els últims programes que s'han posat en marxa.

La iniciativa està emmarcada dins de la campanya "La Quarta Pota", creada per la Conselleria de Polítiques Socials i Inclusives, per atorgar la importància que mereixen els Serveis Socials, per tal de garantir l'estat del benestar a la ciutadania. Sobretot es vol donar un major protagonisme al departament i demostrar que qualsevol persona pot necessitar ajuda independentment la seva situació social.

Durant la inauguració de la jornada el tècnic dels Serveis Socials, Antonio Valenzuela, ha explicat que "la Generalitat posarà en marxa una nova legislació, que elaborarà amb la participació de la ciutadania, per garantir els Servies Socials com un dret per als veïns". D'altra banda, afegia que també es farà un canvi en la forma de treballar, col·laborant amb associacions i entitats privades, per oferir nous programes, com per exemple, atenció post divorci, envelliment actiu o addiccions als videojocs, entre altres.

La regidora de Política Social de l'Ajuntament de Vinaròs, Mamen Ruiz, ha remarcat que "la campanya "La Quarta Pota" representa una cadira amb el Sistema de Pensions, Sanitat i Educació, on també cal la presència de Serveis Socials per donar estabilitat a la cadira per aconseguir l'estat del benestar". Ruiz ha assenyalat que l'atenció i els programes de Serveis Socials estan adreçat a totes les persones independentment de la seua condició social, a més d'insistir que són un dret.

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, tancava la inauguració remarcant que "els Serveis Socials són sostenibles, només és una qüestió de voluntat política i social". En aquesta mateixa línia, ha afegit que necessiten d'una major inversió perquè cada cop són més les persones que demanen atenció. Pel que fa a la nova llei que vol aprovar la Generalitat, indicava que "els Serveis Socials es plantegen com un dret i no com un sistema adreçat per a les persones amb una situació social complicada".

Pla també ha declarat que "s'han de treure els Serveis Socials de la idea d'atenció assistencial i dur-los al mateix camp que altres departaments, amb innovació, formació per als treballadors, investigació i cooperació amb els diferents serveis per oferir un sistema de qualitat".

La Jornada dels Serveis Socials ha continuat amb la presentació dels programes que es desenvolupen, com ara, la formació post divorci "Adaptant-se" de la Universitat Deusto o el programa "Noves Masculinitats" per a la prevenció de la violència de gènere. Tot amb l'únic objectiu de mostrar que els Serveis Socials són fonamentals per garantir l'estat del benestar i per deixar ben clar que totes les persones tenen dret a demanar atenció.