Servicios
Documents relacionats

Vinaròs, Benicarló i Peníscola junts per a «qüestionar els estereotips, combatre els prejudicis , acabar amb els rumors»

Rumors

Amb motiu del Dia Internacional de la Tolerància (16 de novembre), es va celebrar el dilluns 18 de noviembr, al edifici gòtic de Benicarló, la presentación del vídeo elaborat conjuntament per les Oficines PANGEA (Oficines d’atenció a les persones migrades), dependents dels Serveis Socials dels ajuntaments de Vinaròs, Benicarló i Peníscola. El vídeo, en el que han participat habitants dels tres municipis, pretén qüestionar els estereotips i lluitar contra els prejudicis i rumors que afecten la integració i dificulten la convivència de les persones migrades.

L'acte, va comptar amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i del de Peníscola, Andrés Martínez. 

Aquests van llegir un manifest a favor de la tolerància i el respecte a la diversidad.  S’ha resaltat que “la diversitat de religions, cultures, llengües i ètnies no ha de ser motiu de conflicte sinó una riquesa valorada per tots”. Per aquest motiu, «una de les primeres coses de les quals una societat ha de preocupar-se és d'educar en valors, perquè l'educació és l'arma més poderosa que tenim per a aconseguir que els ciutadans siguen tolerants i es respecten els drets i les llibertats fonamentals».

Durant l’acte, es va destacar que les Oficines PANGEA dels tres Ajuntaments s’han aliat en més ocasions per treballar juntes per la convivència en les nostres localitats, i aquest vídeo és «una xicoteta part d'un programa conjunt entre els tres ajuntaments, en el qual s'està treballant amb l'objectiu de lluitar contra els rumors i estereotips negatius que dificulten la convivència en la diversitat».

L’Ajuntament de Vinaròs té el màxim compromís de lluitar contra els estereotips, els prejudicis i els rumors que dificulten la convivència entre la nostra ciutadania; per això s’advoca per la tolerància i el respecte, perquè tal i com es diu al vídeo «nuestras pieles serán diferentes però nuestros corazones son iguales»

ACÍ POTS VEURE EL VÍDEO