Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament acorda mesures fiscals per pal·liar els efectes del coronavirus

mesures
2020-03-20

Es tracta d’un paquet d’accions que suposen la paralització del pagament de l’ocupació de la via pública i de les paradetes del Mercat Municipal

La Regidoria d'Hisenda, encapçalada per Maria Cano, ha preparat una sèrie de mesures fiscals per a pal·liar el màxim possible l’impacte econòmic que està ocasionat el coronavirus a la localitat. Segons ha detallat es tracta d’accions de caire municipal adreçades especialment per als establiments o paradetes que ocupen la via pública.

- La primera d’elles és la suspensió de pagament de l’ocupació de l’espai públic (terrasses) per als bars, cafeteries i restaurants de la localitat. Aquesta mesura s'aplicarà durant tot un any. 

- La segona acció està adreçada per a les paradetes del Mercat Municipal que també estaran exemptes de pagar la taxa d’ocupació de l’espai durant un any. 

- La tercera és per a les paradetes del mercat ambulant del dijous que també queden exemptes del pagament de l'ocupació de la via pública durant un any.

Cal destacar que aquestes mesures s'han presentat avui en Junta de Govern, després d'informar i prèvia consulta als portaveus de l'oposició, així també com al regidor no adscrit. La seua aprovació es farà per plenari.

La regidora ha destacat que "la posada en marxa d’aquestes mesures suposarà deixar de percebre més de 300.000€ d’ingressos per al pressupost municipal, tot i així es tracta d’accions necessàries per ajudar als establiments a poder fer front als efectes negatius que està generant el coronavirus". En aquest sentit anunciava que des del Govern Municipal s’estan estudiant altres mesures addicionals per a contribuir en la disminució dels efectes de l’estat d’alarma sobre l’economia municipal.

En els propers dies s’informarà dels terminis i els passos a seguir per a sol·licitar aquestes mesures que aprovarà l’Ajuntament en plenari.

Pagament als proveïdors

Des del departament de Tresoreria s'ha treballat durant aquesta setmana per avançar el pagament als proveïdors locals per complir amb els terminis i sobretot garantir que puguen disposar de liquiditat.