Servicios
Documents relacionats

El mural de la segona edició de Vinaròs Art Urbà ja llueix a la façana de l'edifici de la Biblioteca

El mural de la segona edició de Vinaròs Art Urbà ja llueix a la façana de l'edifici de la Biblioteca

Vinaròs Art Urbà ha decorat una nova façana a la localitat, en aquest cas la de l'edifici de la Biblioteca Municipal que dona a la plaça de l'Hort dels Escribanos. L'artista Juanjo Surace, guanyador del concurs convocat per la Regidoria de Cultura, ha sigut l'encarregat de dissenyar el mural amb tan sols dues setmanes. Segons declarava l'obra, amb el títol Viaje, "és una invitació a la lectura, destacant que llegir ajudar a desenvolupar la imaginació, un múscul que si s'estimula ens pot transportar a qualsevol lloc".

El regidor de Cultura, Marc Albella, feia una valoració molt positiva del mural de Surace, destacant que es tracta d'una obra magnífica que a partir d'ara formarà part del patrimoni artístic de Vinaròs. D'altra banda, el regidor agraïa la feina de l'artista assenyalant que "tot i les inclemències meteorològiques, que han hagut durant la Setmana Santa, ha sigut capaç de finalitzar l'obra dintre del termini establert".

(PA) REDES SOCIALES

Durant la roda de premsa també es va presentar la iniciativa (PA) REDES SOCIALES, inclosa dintre de Vinaròs Art Urbà, que es farà aquest dissabte 4 de maig a la plaça Hort dels Escribanos. Serà una jornada molt especial amb la participació dels usuaris del CRIS, amb pacients de la unitat de salut mental de l'Hospital Comarcal de Vinaròs, treballadors socials i personal sanitari, que realitzaran un mural a la paret del col·legi de la Misericòrdia. 

D'altra banda, a la jornada també participaran els membres del Club de la Vida que també faran un gran mural a la paret ubicada davant del Centre Municipal de la Tercera Edat, amb la col·laboració de joves artistes de graffitis. El regidor en funcions de Política Social, Hugo Romero, ha insistit “que el 4 de maig serà una dia lúdic, social, però sobretot inclusiu on l'art del carrer i la música hip hop seran els principals nexes d'unió”. En aquest sentit, insistia que serà un dia obert a tot el públic on podran conéixer millor aquestes expressions artístiques, moltes vegades situades en un segon pla. 

El responsable de Vinaròs Art Urbà, Francisco López Chile, assenyalava que la jornada (PA) REDES SOCIALES també inclourà una exhibició de graffitis per part d'una trentena d'artistes locals, música en directe amb l'actuació del discjòquei Dj Fonki Cheff, un taller de composició de lletres de rap que oferirà El Chojin i fins i tot la presència del periodista i presentador del programa de La 2 Ritmo Urbano Francisco Reyes. D'altra banda, també hi haurà un concurs de fotografia a través de la xarxa Instagram on les persones que pengen les millors fotografies de la jornada podran aconseguir un xec regal de 100€ per bescanviar en els comerços locals.