Servicios
Documents relacionats

Política Social participa en les Jornades de Coordinació d'Atenció Primària

POLITICA SOCIAL

La trobada es va fer la setmana passada a Cullera amb l'objectiu de coordinar els equips municipals per oferir una atenció més eficient a la ciutadania

La regidora de Política Social i Joventut, Berta Domènech, junt al Coordinador de l’àrea, Antonio Valanzuela, van acudir a les Jornades de Coordinació d’Atenció Primària front la llei de Serveis Socials Inclusius, aquesta normativa suposa un canvi de paradigma que situa a les persones al centre,  i als ajuntaments com a porta d’entrada a la ciutadania.

A les Jornades realitzades a Cullera van assistir més de 300 professionals, autoritats i personal polític de tota la Comunitat Valenciana que treballen pels Serveis Socials. Així mateix es va comptar amb la presència de la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives i Igualtat, Mónica Oltra i la secretària d’Estat de Serveis Socials, Ana Isabel. Han sigut tres dies de convivència per a coordinar els equips municipals d’atenció primària amb la finalitat de garantir la màxima eficàcia, eficiència i qualitat del seu funcionament.

Durant les jornades, es va ressaltar la importància de Serveis Social com un servei públic necessari, ja que tothom en qualsevol moment de la seua vida pot necessitar l’atenció d'aquesta prestació, per això es considera la quarta pota de l’Estat de Benestar, junt a Sanitat, Educació i el sistema de pensions. En conseqüència, deuria estar garantit l'accés i estar equiparat amb la resta de sistemes de protecció.

La Llei de Serveis Socials aposta per un sistema universal, personalitzat i de proximitat, cosa que entre altres mesures, implica sumar la investigació i la innovació, així poder oferir un servei que responga a les necessitats reals dels ciutadans, i fer-ho de la millor manera possible.

El secretari autonòmic, Alberto Ibañez, va destacar que el 80% de la població pateix la transmissió generacional de la pobresa, i cal esbrinar la manera de perquè existeix aquesta vulnerabilitat que es perpetua dins del nucli familiar. Al mateix temps, que seguim lluitant per la igualtat d’oportunitats i el reconeixement en la diversitat.

Els Serveis Socials han de ser un sistema personalitzat on s’atén a persones amb drets, no amb necessitats, s’ha de dignificar el servei per avançar cap a una promoció dels drets socials.

CULLERA