Servicios
Documents relacionats

Vinaròs s'afegeix a la Setmana de la Mobilitat per a fomentar l'ús del transport sostenible

Semana Mobilitat

Dissabte, en motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, el busos urbans seran gratuïts, mentre que diumenge es farà un tall simbòlic de carrers per promocionar el transport públic

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero i el regidor d'Urbanisme, José Chaler, han presentat la Setmana de la Mobilitat amb les dues accions que es posaran en marxa des del Govern Municipal per tal de fomentar l'ús del transport sostenible. Amb aquesta iniciativa Vinaròs s'afegeix a la resta de ciutats del món que també conscienciaran als veïns dels avantatges que suposa per al Medi Ambient i per a les persones la mobilitat sostenible.

El regidor Romero ha insistit que “el transport públic és una bona forma d'ajudar a reduir les emissions a l'atmosfera, una mobilitat que és més respectuosa amb la natura i al mateix temps també resulta més saludable”. Així mateix comentava que altres hàbits com la bicicleta també són una bona alternativa al cotxe o la moto, i en aquest sentit, afegia que des de l'Ajuntament es posaran en marxa dues iniciatives per al foment del trasllat sostenible.

Per la seva banda, Chaler, detallava les dues accions que farà el Govern Municipal per aquest cap de setmana. La primera serà dissabte amb la gratuïtat del bus urbà per tal de fomentar entre la ciutadania l'ús d'aquest sistema de transport. Chaler assenyalava que és una bona alternativa per traslladar-se, econòmica, segura i respectuosa amb el Medi Ambient, a més de no generar problemes d'aparcament.

La segona acció serà diumenge, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxe, amb talls de carrers per reduir la circulació de vehicles. Els vials que es veuran afectats són el passeig de Colom, carrer de Socors i les places de Tres Reis i Jovellar. El regidor assenyalava que en el segon cas, es permetrà la circulació només en un sol sentit en direcció cap al carrer del Pilar, l’altre sentit romandrà tallat i només es permetrà accedir als veïns de la zona.

Tant Chaler com Romero han animat a la ciutadania a afegir-se a la celebració de la Setmana de la Mobilitat amb l'ús del transport sostenible, una alternativa més respectuosa amb el Medi Ambient i saludable, que ajuda a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Pla de Mobilitat

Durant la roda de premsa Chaler anunciava la creació d’una Taula de Mobilitat que marcarà les directrius per a una mobilitat sostenible, útil i racional. En aquest sentit, comentava que serà una mesa de treball amb tots els partits polítics, associacions locals i empreses del sector, perquè participen de forma activa en la implementació de polítiques de mobilitat.