Servicios
Documents relacionats

Tot a punt per a l’inici del nou curs escolar

Inici Curs
2022-09-09

L’Ajuntament ha realitzat les tasques de manteniment dels cinc col·legis públics i repartirà 1.900 agendes entre l’alumnat

El proper dilluns 12 de setembre començarà el nou curs escolar 2022/2023 i des de l’Ajuntament s’han adequat els cinc centres públics per garantir el bon estat de les instal·lacions per a l’alumnat i professorat. Després de les vacances estiuenques els xiquets i xiquetes de Vinaròs tornaran a les aules, aquesta vegada sense cap tipus de restricció sanitària, en un curs que es preveu que, com és habitual, es desenvolupe sense cap incidència.

La regidora d’Educació, Begoña López, ha indicat que “les dades de matriculacions es mantenen properes a les de l’any passat, on caldrà afegir les incorporacions dels alumnes de famílies nouvingudes”. En aquest sentit, detallava que llevat del Manuel Foguet la resta dels col·legis disposen de places per a P3.

D’altra banda, López comentava que aquest nou curs compta amb noves aules per als xiquets i xiquetes de 2 anys als col·legis Sant Sebastià i Misericòrdia, que s’afegeixen a les del col·legi Jaume I. Segons indicava es tracta d’un servei molt important per a les famílies i indicava que “hi ha un ferm compromís de la Conselleria de dotar tots els col·legis públics d'aules per a xiquets de 2 anys, una tasca que l’Ajuntament oferirà sempre tot el suport possible”.

Agendes escolars

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Normalització Lingüística, Marc Albella, ha destacat que es repartiran 1.900 agendes entre els alumnes de la localitat. Formen part d'aquesta iniciativa els cinc centres públics, el col·legi d'Educació Especial del Baix Maestrat, així com la Divina Providència, llevat de la Consolació, ja que és l'únic centre que no està adherit al programa Xarxa Llibres de la Generalitat Valenciana. Segons indicava es tracta d’una iniciativa impulsada des de l’Agència de Promoció del Valencià en col·laboració amb la Regidoria d'Educació per a fomentar l’ús de la llengua, a més de ser una bona eina per a l’organització de les tasques escolars.

Per acabar, Albella assenyalava que les agendes han suposat una inversió de 5.931€ i s’han fet de manera sostenible amb materials reciclats, a més de comptar amb tintes ecològiques i haver-se imprés amb empreses de la localitat.