Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament instal·larà nous fanals solars a la Costa Nord

Fanal Costa Nord
2023-01-23

Aquesta mesura pretén donar solució a la falta històrica d’enllumenat públic que pateixen tant la Costa Nord com la Costa Sud

L’Ajuntament continua amb la implantació de fanals solars en les zones urbanes de Costa Nord, per tal de donar solució al problema de l’enllumenat públic en la zona.

Recordem que al 2021 es va iniciar un projecte pilot, on s’analitzava la idoneïtat d’aquest sistema tècnic per a donar solució a la mancança de fanals en molts carrers del municipi, on no existeix instal·lació civil per donar xarxa. En aquell projecte es van instal·lar 30 fanals al carrer de la Donzella, per a determinar si aquest tipus de sistema podia oferir una solució a la falta històrica d’enllumenat.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “després d’un any de funcionament els fanals solars han donat una resposta òptima i per tant es farà la implantació de més”. En aquest sentit, assenyalava que al 2022 es va iniciar la compra de 30 bàculs i lluminàries LEDS de 20W, amb sistema de panell solar fotovoltaic per un import de 48.308€, a través de l’empresa encarregada de l’enllumenat públic ELECNOR.

La metodologia que es du a terme és substituir els fanals que fins ara no tenien xarxa pública per uns de tecnologia solar. Aquesta actuació també s’ha implantat des de la Regidoria d’Urbanisme en les noves llicències d’obra major, on ja s’instal·len aquests fanals solars per donar servei als veïns

Morellà insistia que amb “aquesta iniciativa l’Ajuntament fa front a una mancança històrica d’enllumenat públic, i millora l’eficiència energètica del municipi, sense necessitat de realitzar obra civil, fet que elevaria de forma significativa el cost de les feines”.

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, ha incidit que amb aquesta mesura es donarà solució a una demanda històrica per part dels veïns de la Costa Nord i Sud. Segons indicava “també paguen els seus impostos, per tant des de l’Ajuntament és una obligació dotar de serveis òptims als veïns i veïnes d’aquestes dues zones del municipi”.