Servicios
Documents relacionats

La Policia Local fa un balanç dels accions realitzades per la unitat VioGén

Dron-policia-local-2022
2022-01-18

La unitat de VioGén de la Policia Local de Vinaròs va entrar en funcionament a l'abril del 2017 després de la seua adhesió al Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere (VioGén). La unitat està formada per una oficial que compta amb els coneixements específics per a l'adequada aplicació del Protocol de valoració i gestió del risc, sota la dependència directa del intendent en cap de la Policia Local de Vinaròs.

Des de VioGén es realitza el seguiment dels casos assignats, amb l'objectiu de poder evitar així una nova conducta delictiva que puga derivar en una agressió. Aquest seguiment es du a terme en col·laboració directa amb la Guàrdia Civil del lloc de Vinaròs. La unitat treballa en coordinació amb els diferents recursos disponibles per a les víctimes, en concret l'Oficina d'Ajuda a Víctimes del Delicte, situada en el Palau de la Justícia de Vinaròs, el Centre Dona 24h de Sant Mateu i amb els Serveis Socials de l'Ajuntament, d'aquesta manera es crea una xarxa de recursos a la disposició de les dones que puguen estar sofrint violència de gènere amb l'objectiu de garantir una resposta més apropiada i eficaç en cada cas.

Des del 2017 s'han derivat a aquesta unitat 137 casos, tenint en l'actualitat 30 víctimes en seguiment actiu i sent més del 100 la totalitat de víctimes en seguiment actiu a través del sistema VioGén. Durant el 2021 s'han dut a terme 18 diligències per delictes de violència de gènere i trencaments, així com més de 200 actuacions relacionades.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Governació, Marc Albella, ha destacat que "per a l'Ajuntament és una prioritat la lluita contra la violència de gènere on es posa a la disposició de les víctimes tots els recursos disponibles". En aquest sentit, Albella comentava que al juny de 2021 es va dur a terme un projecte pilot juntament amb Asociación Proyecto ESCAN, la qual és una entitat sense ànim de lucre que desenvolupa un programa de suport integral a dones i menors víctimes de violència de gènere assistit amb gossos d'acompanyament.