Servicios
Documents relacionats

Els alumnes de 4rt de primària visiten la planta de tractaments de residus de Cervera del Maestrat

Alumnes a la planta de Cervera

Per tercer any consecutiu els alumnes de 4rt de primària dels col·legis de Vinaròs han visitat la planta de tractament de residus de Cervera del Maestrat. Es tracta d’una iniciativa creada a través del conveni entre la regidoria de Medi Ambient, la comunitat educativa local, Bionord i el Consorci de Residus C1.

Gairebé 400 alumnes alumnes han vist les instal·lacions i han pogut comprovar com es fa la separació correcta de les deixalles, a més, de veure la importància de saber classificar les escombraries per facilitar el seu reciclatge.Tant alumnes com professors han visitat les diferents fases de la gestió dels residus, amb la recepció, triturat, bisecat, depuradora, bassa d’aigua o nau de compostatge, entre altres fases.

Durant la visita a la planta els xiquets també han participat en diverses xerrades i tallers interactius, on ells mateixos, han pogut separar els residus segons el material de fabricació. Al acabar han rebut un joc de bosses de reciclatge i altres materials per gestionar de forma correcta els residus de casa.Cal destacar que per primera vegada també han viatjat fins a Cervera del Maestrat els alumnes del col·legi d’Educació Especial del Baix Maestrat, que també han participat en diverses activitats adaptades.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vinaròs, Jordi Moliner, ha comentat que “és important ensenyar als més menuts a reciclar de forma correcta perquè són el futur de la societat, però a més, també són una gran influència per als pares i mares, perquè sempre solen transmetre a casa tot el que han après”.

Per la seva banda, el gerent de la UTE ZONA 1, Luís Martínez, i el director de Comunicació del Projecte Bionord, Rafa Arnau, han mostrat la seva satisfacció per la bona acollida de les visites a la planta de Cervera, insistint que és important fomentar el reciclatgeentre els més menuts per garantir la preservació del medi ambient.

Per acabar, tant Martínez com Arnau, han destacat que aquesta experiència de formació i conscienciació, des de la mateixa planta, és única en tot l’Estat espanyol i han afegit que Vinaròs és un exemple a seguir a la resta de les poblacions.