Servicios
Documents relacionats

El bisbe de la Diòcesis de Tortosa, Enrique Benavent, visita les feines de restauració de la façana de l’església arxiprestal

Pintures Fingides
2022-12-07

Benavent ha volgut veure de primera mà les pintures d’arquitectura fingida abans de deixar el seu càrrec per ser nomenat com arquebisbe de València

Aquest matí s’ha traslladat fins a Vinaròs el bisbe de la Diòcesis de Tortosa, Enrique Benavent, per veure les tasques de preservació de la façana de l’església arxiprestal. Durant la vista ha estat acompanyat per la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, el primer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Marc Albella, i el mossèn Emili Vinaixa.

Segons ha declarat Benavent “com a últim acte, abans de deixar el càrrec de bisbe de la Diòcesis de Tortosa i ser nomenat com arquebisbe de València, he volgut veure les tasques de restauració de les pintures d’arquitectura fingida de la façana de l’església arxiprestal”. Benavent destacava que les feines es duen a terme gràcies a la col·laboració de la Diòcesis amb la Diputació de Castelló, i en aquest sentit, agraïa la bona disposició de la institució provincial a l’hora de materialitzar les tasques.

La diputada Sanz indicava que aquestes obres a la façana del carrer de Sant Cristòfol compten amb un pressupost de 120.000€, dels quals la Diputació aporta 40.000€, mentre que la resta van a càrrec del Diòcesis de Tortosa. Segons afegia “si sumem aquesta inversió amb la que es va realitzar per a restaurar la façana de la plaça de Sant Valent, amb una partida de 40.000€ per part de la Diputació, en total es destinaran 160.000€, on cada institució aporta el 50% de la inversió”.

Per la seua banda, Albella agraïa la implicació de la Diputació de Castelló i de la Diòcesis de Tortosa per posar en marxa les feines restauració. Segons afegia era una reivindicació històrica per protegir les pintures i evitar la seua degradació com a conseqüència de les humitats i fongs. Albella assenyalava “és important la col·laboració de les institucions per a restaurar i preservar el patrimoni local, com part fonamental de la nostra identitat, però també com a recurs turístic, que en aquest cas és únic al nostre territori”.

Recuperació de pintures a les façanes

Albella comentava que el proper pas de l’Ajuntament serà buscar una solució per a recuperar les pintures fingides que s’han detectat a la façana de l’auditori municipal i també en els edificis del centre històric. Segons detallava els estudis realitzats indiquen que es tracta d’unes 58 façanes i la intenció de l’equip de govern és buscar la col·laboració de les administracions superiors per a poder treure a la llum aquest patrimoni artístic.