Servicios
Documents relacionats

Segona jornada de Transferència del Laboratori de Serveis Socials Vinaròs-Benicarló

jornada-Serveis-Socials
Data i Hora
Lloc
Vinalab

El Centre del Coneixement de Vinaròs, Vinalab, acollirà el dimecres 27 d'octubre, a partir de les 9:30h, la segona jornada de Transferència del Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs. L'acte comptarà amb la inauguració de la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, el director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat (IVAFIQ), de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles i el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IILD) de del UJI, Vicente Budí.

La jornada, organitzada pel Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs, presentarà diferents ponències per a reflexionar sobre la perspectiva comunitària en el territori. S'iniciarà amb la presentació del nou marc de serveis socials inclusius i el seu impacte a la província de Castelló, a càrrec del director territorial de Castelló de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Luís Gómez. L’aspecte central serà presentar instruments i reflexionar sobre els reptes de la Valoració dels Serveis Socials, on s’incorpora la perspectiva jurídica per primera vegada.

D'altra banda, es presentaran tres taules redones per a treballar els aspectes relacionats en el diagnòstic territorial, els instruments de diagnòstic de la vulnerabilitat social i la tecnologia aplicada als Serveis Socials.

Així mateix, també analitzarà els impactes de la Covid-19 en el territori i aportarà una perspectiva transversal, incorporarà l'àmbit de la salut mental amb la presentació del diagnòstic de la situació de salut mental i la coordinació sociosanitària al territori per part del cap de la Secció de Salut Mental de Vinaròs, Benjamín Altozano. També es tractaran els avanços en el diagnòstic territorial de la recerca del Laboratori de Serveis Socials, a càrrec de la cap del Laboratori Serveis Socials, Grup Social Innova/IIDL de la Universitat Jaume I, Maria Raquel Agost.

Per a finalitzar, s’abordarà un tema clau en la millora de l’atenció de les persones en Serveis Socials com és la tecnologia aplicada a la millora de la qualitat de vida de les persones majors, i la incorporació del XATBOT inclusiu en l’atenció a les persones.

Aquesta jornada va dirigida al personal tècnic de serveis socials, persones investigadores, tercer sector, empresariat i representats polítics de les institucions, comptarà amb la presencia de la vicepresidenta primera de la Diputació, Patricia Puerta, responsable de l’Àrea de Benestar Social, així com dels investigadors de la Xarxa de Laboratoris de Serveis Socials en les cinc universitats públiques valencianes.

Vinalab