Servicios
Documents relacionats

La Fira del Llibre

Fira-del-llibre-vinaros
Data i Hora
Lloc
Pèrgola del passeig de Colom

El 9 d'Octubre la pèrgola del passeig de Colom tornarà a ser l'escenari de la mostra amb una programació variada que comptarà amb activitats per a tots els públics i presentacions de llibres

Vinaròs recuperarà aquest dissabte 9 d'Octubre la Fira del Llibre amb la celebració de la XIX edició. Una mostra que una vegada més serà possible gràcies a la feina conjunta entre la Regidoria de Cultura i la Biblioteca Municipal, així com la col·laboració de les llibreries, editorials i entitats culturals, tant de la Comunitat Valenciana com de Catalunya, que es donaran cita a Vinaròs per convertir la ciutat en el referent literari de la comarca.

La regidora de Cultura, Anna Fibla, ha destacat que en total es comptarà amb 58 haimes amb les últimes novetats literàries, tallers per a tota la família i signatures de llibres per part dels 42 escriptors i escriptores, que també presentaran les seues obres. Fibla insistia que serà un espai obert amb accés lliure, però per a gaudir de la Fira amb seguretat serà obligatori utilitzar gel hidroalcohòlic i la mascareta.

La mostra comptarà amb els espais Isabel-Clara Simó, l'escenari principal on es faran les actuacions musicals, lectures dramatitzades i espectacles per a tots els públics, la zona Gloria Fuertes amb activitats destinades per al públic infantil i l'espai Oscar Wilde on faran les presentacions de llibres conduïdes per la periodista, Alicia Coscollano.

Fibla destacava que una de les novetats serà precisament les presentacions de llibres i entrevistes als escriptors a l'espai Oscar Wilde, segons indicava, "d'aquesta forma serà molt més proper al públic de la Fira, que fins i tot podrà interactuar amb els autors i traslladar algunes preguntes".

D'altra banda, assenyalava que una altra de les novetats serà el punt "Salvem un llibre" amb la finalitat de donar una segona vida als exemplars usats. Fibla comentava que per la compra d'un llibre a les paradetes s'entregarà un val regal que es podrà bescanviar pels exemplars que hi haurà en aquest punt de la Fira. L'objectiu és donar una segona vida als llibres usats i fomentar la lectura. La regidora destacava que aquesta novetat serà possible gràcies a les donacions dels usuaris de la Biblioteca Municipal.

Pel que fa a la programació, la directora de la Biblioteca Municipal, Maite Arnau, detallava tots els actes que es faran amb les actuacions de la Rondalla Vinarossenca Mar i Terra, la Colla de Nanos i Gegants, la Muixeranga i Les Camaraes. Així mateix, afegia que els alumnes de l'Aula Municipal de Teatre oferiran una lectura dramatitzada de Tirant lo Blanc, es comptarà amb l'espectacle familiar Monstres de Cebe Muntatges Teatrals i amb la Globotada per als més petits organitzada per la Colla de Nanos i Gegants.

En relació als autors, comentava que les presentacions de llibres es faran a partir de les 12:00h a l'espai Oscar Wilde dividides en diferents temàtiques com "L'hora de l'assaig", "Per a obrir boca" o "Bojos per la novel·la" perquè el públic es puga apropar a la temàtica que més l'interesse. Cal destacar que tota aquesta programació, així també com la distribució de les 58 haimes, es podrà consultar en els diferents cartells gegants que es col·locaran per tota la Fira.

Per últim, tant la regidora Fibla com la directora Arnau, agraïen la col·laboració i el treball de totes les persones i entitats que faran possible un any més la celebració de la Fira del Llibre, que convertirà Vinaròs en el referent cultural de la comarca.

Pèrgola del passeig de Colom