Servicios
Documents relacionats

Torna la Fira de l'Oferta Formativa en format digital

Oferta-formativa-digital
2021-04-14

Des de l'Ajuntament s'ha apostat per recuperar aquesta cita educativa en línia perquè els joves i ciutadania en general puga conéixer tota la formació que s'ofereix a les nostres comarques

Aquest matí la regidora d'Educació, Begoña López, acompanyada pel regidor d'Innovació Digital, Hugo Romero i representants dels instituts, ha presentat a la Biblioteca Municipal la XVI Fira Intercormarcal d'Oferta Formativa que es farà a partir del 20 d'abril. Amb motiu de la crisi sanitària s'ha optat pel format digital a través d'un enllaç que s'habilitarà des de la pàgina d'Educació de l'Ajuntament de Vinaròs, on es podrà accedir a tota la informació dels cursos i fins tot s'oferiran xerrades.

La regidora López ha destacat que "tot i la pandèmia és important mostrar als joves i a la ciutadania en general l'extensa oferta acadèmica que hi ha a les nostres comarques, així com totes les sortides laborals que ofereixen". Segons comentava a la pàgina web, www.firafomativa.com, tots els instituts detallaran els cursos que imparteixen i a més faran conferències en directe que permetran als internautes fer preguntes al moment.

Per la seua banda, el regidor Romero ha comentat que "el nou espai web es mantindrà actiu durant tot l'any amb la informació dels cursos que s'ofereixen a les comarques del Baix Maestrat i Montsià, tot en una pàgina senzilla i intuïtiva". En aquest sentit, assenyalava que serà un recurs més que es posarà a l'abast dels joves i tota la ciutadania en general interessada en iniciar uns nous estudis.

En aquesta edició participaran un total de 16 centres educatius de nou municipis diferents. De Vinaròs l'IES Leopoldo Querol, l'IES José Vilaplana, a més del Centre d'Educació Especial del Baix Maestrat i l'Escola Oficial d'Idiomes del Maestrat. De Benicarló l'IES Joan Coromines, l'IES Ramón Cid, Cented "La Salle" i el Centre Integrat Públic de Formació Professional. D'Alcalà de Xivert l'IES Serra d'Irta i de Sant Mateu l'IES Maestrat. Des de Catalunya també participarà Alcanar amb l'Institut Sòl de Riu, Sant Carles de la Ràpita amb l'Institut Els Alfacs i l'Institut d'Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya , La Sénia l'Institut La Sénia, d'Ulldecona l'Institut Manel Sales Ferré i per últim Amposta amb l'Escola Agrària.

Pel que fa a l'oferta formativa, s'imparteixen 16 famílies professionals, com ara Administració i Gestió, Sanitat, Comerç, Electrònica i Electricitat o Hoteleria i Turisme, entre altres, amb més de 60 titulacions diferents. El director de l'IES Leopoldo Querol, Andreu Branchat, ha insistit que "es tracta d'una àmplia oferta tant per als joves que vulguen continuar la seua carrera acadèmica al nostre territori, com per als veïns que vulguen millorar la seua formació per tenir més possibilitats de trobar feina".

Per acabar, tant López com Romero, han animat als joves i tota la ciutadania en general a connectar-se a la Fira Formativa per a conéixer l'extensa oferta acadèmica del nostre territori, així com les sortides professionals que ofereix.