Notícies

Amics de Vinaròs rep el Grinýó Ballester per la seua defensa de la història i el patrimoni local

lliurament

 

  • Data:

    30/09/2014

  • Documents Relacionats:

Vinar˛s va celebrar ahir els seus 773 anys d'hist˛ria amb el lliurament de la XIV menciˇ Grinyˇ Ballester a l'Associaciˇ Cultural Amics de Vinar˛s, com a acte central. L'entitat era reconeguda per l'Ajuntament de Vinar˛s per haver ajudat a mantenir viva i difondre la hist˛ria, la cultura i les tradicions de Vinar˛s, tal com recullen les bases de la menciˇ. El salˇ de plens del consistori era l'escenari de l'acte oficial, amb la presŔncia de la corporaciˇ municipal, reines i dames de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere i nombrˇs p˙blic.

El regidor de Cultura, LluÝs Gandia, feia incidŔncia en el fet que "Amics de Vinar˛s ha vetllat pel patrimoni de la nostra ciutat de forma constant, ha editat desenes de publicacions sense les que avui no entendriem moltes coses del nostre passat, present i futur i ha exercit de guardiana de tot el que molts no valoraven ". Gandia recordava que "l'entitat va mantenir des de 1976 fins 2004 un Museu obert a la ciutat, una paraula, la de Museu, que, des de llavors no podem pronunciar perquŔ no tenim encara aspirem a poder tornar-la a nomenar en els pr˛xims mesos".

El president d'Amics de Vinar˛s, JosÚ Luis Pascual, agra´a a la corporaciˇ "haver decidit, de forma unÓnime, fer-nos mereixedors d'aquesta distinciˇ" i destacava "la implicaciˇ i actitud oberta que hem trobat a l'Ajuntament de Vinar˛s, en els ˙ltims tres anys, personificada en l'Alcalde, Juan Bautista Juan, un apassionat de la hist˛ria local que ha pres decisions molt valentes, en temes de patrimoni". Pascual recordava tambÚ els projectes en els quals, ara per ara, treballen de forma conjunta Amics de Vinar˛s i el consistori: la digitalitzaciˇ del Setmanari Vinar˛s, excavacions i posada en valor del poblat Ýber del Puig de la Miseric˛rdia, descobriment i posada en valor de les muralles medievals i realitzaciˇ de l'inventari de la colĚlecciˇ museÝstica municipal. Pascual reclamava la creaciˇ d'un "museu municipal que es convertisca en un espai obert i motor de la nostra cultura".

L'Alcalde, Juan Bautista Juan, afirmava, en la seua intervenciˇ, que "aquesta menciˇ Grinyˇ Ballester no pot ser mÚs merescuda, com demostra la traject˛ria que ha signat, en els seus quasi quaranta anys d'hist˛ria, aquesta entitat, que no ha defallit mai i que sempre ha realitzat activitats i ha investigat sobre la nostra ciutat ". Juan tancava l'acte animant als Amics de Vinar˛s "a seguir treballant per la cultura, el patrimoni i la hist˛ria de Vinar˛s".

Destacats