Notícies

Els tècnics treballen ja sobre el terreny per redactar el nou projecte de segellat de l'abocador

 

  • Data:

    05/02/2018

  • Documents Relacionats:

El regidor d'Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Moliner, ha informat aquest dilluns en roda de premsa que, en les ˙ltimes setmanes, tŔcnics de la Generalitat Valenciana han estat treballant ja sobre el terreny a l'antic abocador de Vinar˛s.

"Amb aix˛ es busca fer nous mesuraments per refer el projecte de segellat que es va fer el 2010, el qual preveia una inversiˇ de mÚs de 2 milions d'euros. No obstant aix˛, el Partit Popular no ho va arribar a executar i el projecte va quedar obsolet, tant a nivell econ˛mic com a nivell de normativa ambiental europea. Per tant, sĺha de refer i en aix˛ estem ara".

Un cop finalitze aquesta fase, comenšaran finalment els treballs, que s'emmarquen dins del Pla Auton˛mic de Segellat d'Abocadors (PASEA) que impulsa la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi ClimÓtic i Desenvolupament Rural  en 30 municipis valencians. Per a aix˛ es compta amb un pressupost total de 20 milions d'euros, 4 dels quals es destinaran aquest semestre als treballs en els abocadors de Vinar˛s, La Basseta Blanca a Riba-roja de T˙ria i La Murada Fase 2 a Oriola.
 
"S'han fet moltes reunions i se'ns va assegurar que el de Vinar˛s seria un dels primers abocadors en segellar-se dins d'aquest pla, aixÝ que confiem que no hi hagi cap retard i remarquem la gran importÓncia que tindrÓ aquesta inversiˇ a Vinar˛s, ja que encara que no sigue una feina tan visible com altres, Ús molt necessÓria per evitar filtracions i garantir la salut dels vinarossencs, a causa de la proximitat d'aquest abocador amb el pou de la Miseric˛rdia", ha concl˛s Jordi Moliner.

Destacats