Notícies

Entra en vigor el nou contracte que regula l'estacionament en la via pública i subterrani

 

  • Data:

    01/02/2018

  • Documents Relacionats:

A partir d'aquest 1 de febrer entra en vigor el nou contracte que regula l'estacionament en la via pública i en els aparcaments subterranis de Vinaròs, un contracte que té a HINOBEPA SL com a nova empresa adjudicatària.

El regidor d'Ordenació de Territori, Jan Valls, ha destacat el treball conjunt que s'ha dut a terme en els últims mesos des de les diverses dependències municipals, per millorar el contracte anterior i ha detallat quines seran les novetats principals.

Entre aquestes destaca la recuperació dels 30 minuts gratuïts als aparcaments subterranis, l'eliminació de tota la zona taronja a Vinaròs i la implementació d'una tarifa exprés que facilite la mobilitat dels vehicles i el pagament mitjançant l'ús de les noves tecnologies.

Un dels aspectes a destacar és la nova tarifació de la zona blava, que passarà a costar 10 cèntims / 15 minuts, 40 cèntims / 30 minuts, 1 euro / 60 minuts i 2 euros / 120 minuts.

"La tarifa exprés de 15 minuts és la més barata de tota la província i amb això es busca facilitar l'aparcament d'aquelles persones que necessiten realitzar gestions administratives curtes, com anar al banc o Correus", ha indicat Valls .
D'altra banda, s'ha eliminat el pagament de la zona blava els dissabtes, a partir de les 13:00 hores, i s'ha reduït la zona blava de 100 a 32 places a l'avinguda Llibertat, a partir del Camí Carreró. Per contra, s'ha augmentat en 34 places la zona blava al carrer Sant Joaquim i Muralla, per afavorir la mobilitat dels vehicles en aquesta àrea, propera al SERVEF i a l'oficina de recaptació de la Diputació.

"Hem buscat un equilibri que tingue en compte l'oferta i la demanda, de manera que a hores d'ara l'aparcament regulat queda fixat en 462 places, el que representa una reducció del 17% - o 92 places menys - respecte al contracte anterior que va ser promogut pel Partit Popular ", ha especificat el regidor. "I si comptem l'eliminació de la zona taronja, en aquesta legislatura hem eliminat més de 350 places".

Valls també ha anunciat novetats en les formes de pagament, ja que es podrà gestionar la renovació de tiquet a través d'una aplicació mòbil i també s'instal·laran a les zones de més afluència 6 parquímetres adaptats per al pagament amb targeta de crèdit.

Altres millores

El regidor de Recursos Humans, David Adell, ha afegit que en els aparcaments subterranis del Passeig Colom i de la Plaça Sant Antoni s'ha establert un preu de 0,02 euros / minut, recuperant la mitja hora gratuïta que s'havia eliminat quatre anys enrere.

"També hem establert rebaixes en els preus dels abonaments, de manera que el nocturn de 20:00 a 8:00 hores passarà a costar 20 euros al mes, en lloc de 40, l'abonament per a comerciants costarà 30 euros al mes, en lloc de 40, i l'abonament 24 hores es redueix en 20 euros, costant ara 40 euros al mes en lloc de 60 ", ha indicat.

La nova empresa, a més, es farà càrrec de les despeses comunitàries de l'aparcament de Rio Cuarto, el que permetrà estalviar en els 4 anys de durada del contracte un total de 18.000 euros a les arques municipals. A més, l'empresa també assumirà el manteniment i el control amb càmeres del túnel de passeig de Colom.

Altres millores són l'augment del cànon anual que l'empresa ha d'abonar a l'Ajuntament, que passarà a ser de 154.917 euros a 189.382, fet que suposa un augment de recaptació del 22% respecte a l'anterior contracte.

Per finalitzar, s'instal·laran punts de recàrrega elèctrica per a vehicles en els aparcaments subterranis i hi haurà dues places de reserva en cada aparcament per a dones embarassades o cotxes amb carrets de bebè. Se substituirà també tota la maquinària de control d'accessos, augmentant el nombre de caixers automàtics disponibles per a l'usuari i facilitant una zona per a l'aparcament gratuït de bicicletes.

Juan Manuel Domènec, cap de la Policia Local, ha acabat informant a la ciutadania que a partir d'avui ja començaran a fer visibles aquestes novetats, amb el repintat en blanc d'algunes zones i la posada en marxa dels nous trams de zona blava que facilitaran la mobilitat de vehicles al carrer Muralla i Sant Joaquim.

Destacats