Notícies

Pla assisteix a la presentació del Pla d’Actualització dels Nuclis de Rodalies en la C. Valenciana

 

  • Data:

    18/12/2017

  • Documents Relacionats:

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha assistit aquest dilluns a la reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, qui ha presentat avui a València el Pla d'Actualització dels Nuclis de Rodalies de la Comunitat Valenciana, que inclou els serveis ferroviaris de Rodalies i Mitja Distància declarats com a obligacions de servei públic (OSP) i aprovats el passat 15 de desembre.

A més de mantenir tots els serveis actuals, aquesta aprovació suposa, en la Comunitat Valenciana, ampliar les freqüències de les línies Alacant - Villena i Castelló - Vinaròs. Concretament, en aquesta última, la millora del servei consistiria en la implantació de 8 nous trens per sentit amb tarifes especials per a viatgers recurrents, equivalents a les de Rodalies.

"Des de l'Ajuntament valorem de forma positiva aquest compromís anunciat pel Govern i estarem pendents que es dugue a terme quan abans millor, ja que encara no s'han concretat dates per a la implementació d'aquestes millores", ha assenyalat Pla, que afegeix que el pla global és fins l’any 2025.

En aquesta trobada han estat també presents el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, juntament amb la Consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, el president de la Diputació de Castelló, Jordi Moliner, l'alcalde de Villena, diputats i el senador de Vinaròs, Jordi Navarrete.
 
Durant la reunió, Foment ha indicat que, després de la revisió realitzada per millorar l'actual servei, es destinaran més de 4 milions d'euros per garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans i la vertebració territorial de la nostra regió, dins d'una oferta integrada i adaptada a la demanda actual.

Després d'aquesta aprovació, s'haurà de tramitar un contracte amb RENFE per detallar diversos aspectes operatius, juntament amb compromisos de puntualitat i confort per als nous serveis. S'ha estimat que aquests canvis poden suposar un increment de 751.917 viatgers, amb uns ingressos de 1.820.000 euros.

Destacats