Notícies

L'Arxiu Municipal s'enriqueix amb la documentació de l'antic Pòsit de Pescadors

 

  • Data:

    18/12/2017

  • Documents Relacionats:

Les gestions de l'arxiver municipal Sergio Urzainqui, l'ajuda de la brigada municipal i la col·laboració de totes les parts implicades en aquest procés, han fet possible que l'arxiu municipal de Vinaròs s'enriqueixi amb nova documentació de l'antic Pòsit de Pescadors.

El lot està conformat per unes 700 caixes i arxivadors, amb documents datats entre els anys 1940 i 2006. Entre ells destaquen els llibres majors de comptabilitat, informació sobre comptes corrents, informes de barques foranes, pagaments de gasoil i cartilles mèdiques dels pescadors, entre d’altres.

"Es tracta de tota la documentació amb valor històric d'aquest Pòsit, que ara passarà a ser de propietat municipal. Estem agraïts que hagin confiat en el nostre arxiu per realitzar aquesta donació ", ha celebrat el regidor de Cultura i Patrimoni, Marc Albella.

Ara, el següent pas serà catalogar i preparar aquesta documentació, per classificar-la i situar-la en un lloc adequat per a una millor conservació. Un cop finalitze aquesta fase, serà més fàcil per als investigadors accedir i consultar informació sobre l’antic Pòsit en el propi Arxiu.

Destacats