Notícies

Vinaròs participa en el Congrés d'ASEMIP com a part de la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat

 

  • Data:

    03/11/2017

  • Documents Relacionats:

L'Ajuntament de Vinaròs va participar, els dies 26 i 27 d'octubre a Palma de Mallorca, al III Congrés de l'Associació Espanyola Multidisciplinar d'Investigació sobre Interferències Parentals (ASEMIP). Ho va fer com a part activa i integrant de la "Coordinadora del Menor del Baix Maestrat".

Aquest tercer congrés de l’ASEMIP va apostar per les "Noves figures i instruments soci-legals de protecció de la infància i adolescència" i en ell, Ana Martinez-Pampliega, doctora en Psicologia de la Universitat de Deusto, juntament amb Belén Pomar, Presidenta de la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat, van presentar la ponència "IMPLANTACIÓ DEL PROGRAMA PSICO-EDUCATIU d'INTERVENCIÓ POST-DIVORCI", que des d'abril d'aquest any s'està desenvolupant a la nostra comarca. (1)

Martinez-Pampliega va destacar que "els programes d'intervenció en divorci centrats en els fills / afavoreixen una millor salut mental de xiquets / es i adolescents. Aquests programes se centren en comprendre els processos a través dels quals el divorci afecta els menors i en identificar els factors de risc per poder protegir-los ".


Hi ha dues variables importants a tenir en compte: el conflicte entre els progenitors i la forma en què ho viuen els fills / es; i la qualitat de la relació entre pares i fills. La Doctora en Psicologia va agrair als professionals de Serveis Socials de la "Coordinadora del Menor" la seua aportació al programa.

Belén Pomar ha explicat que la implantació del programa està en marxa des de l'abril amb resultats satisfactoris en els municipis que integren la Coordinadora. "L'objectiu és que els membres de la família siguen capaços de transformar el procés de divorci en una nova relació basada en el respecte, especialment en benefici dels fills i minimitzar així l'impacte negatiu de la separació dels pares".

Així mateix, Belén va agrair i va valorar el suport i implicació de l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, així com de la regidora de Política social, Mari Carmen Ruiz, qui van signar el conveni de col·laboració amb la Universitat de Deusto per a la implementació d'aquest programa.

Finalment es va agrair als pares, mares i fills la participació en el programa. Des de la regidoria de Política Social s'agraeix la confiança que han dipositat i es desitja que hagin trobat un espai on compartir sensibilitats i emocions, en què poden ser vulnerables i fràgils, però no febles. "Junts busquem el sistema per enfortir-nos, superar les dificultats i seguir creixent. En definitiva, un lloc de suport i comprensió ", assenyalen des de l'àrea.

La participació en aquest Congrés va donar, a més, l'oportunitat de traslladar als professionals i operadors jurídics un prec dels pares: agilitzar als jutjats els processos de separació i divorci per minimitzar el dolor i el sofriment de pares i fills. Dilluns, dia 6 de novembre, es presentarà aquest programa post-divorci als alumnes del Màster d’ "Intervenció i Mediació Familiar" de la Universitat Jaume I de Castelló.


Destacats