Notícies

Cultura presenta la programació del 776 aniversari de l'Atorgament de la Carta de Poblament

 

  • Data:

    13/09/2017

  • Documents Relacionats:
  • carta-pobla-2017:

    Descarregar

El regidor de Cultura, Marc Albella, ha presentat aquest dimecres a la Biblioteca Municipal la programaciˇ d'actes per commemorar el 776 aniversari de lĺAtorgament de la Carta de Poblament de Vinar˛s.

"Aquesta celebraciˇ anirÓ del 15 de setembre al 9 d'octubre i, aproximadament, hi ha unes 25 activitats previstes. Moltes d'elles giren al voltant de la figura de Mn. Vicent GarcÝa Julbe, amb motiu del XX aniversari de la seva mort, i de la nova bandera de Vinar˛s", ha assenyalat Albella.

Concretament, aquest ˙ltim acte es durÓ a terme el divendres 29 de setembre, a les 20:30 hores, quan s'hissarÓ la nova bandera de la ciutat a la Plaša Parroquial, en companyia de la Societat Musical La Alianša, la Coral GarcÝa Julbe, lĺOrfeˇ Vinarossenc, la Coral Juvenil Sant SebastiÓ i Les Camaraes.

A mÚs d'aix˛, en els dies previs i posteriors es duran a terme multitud d'activitats culturals com tallers sobre la Carta Pobla, Concerts i actuacions, trobades i passejos hist˛rics guiats al poblat iber i al cementiri municipal.

Es realitzaran tambÚ diverses xerrades, sobre les construccions de la pedra en sec o sobre l'ordre de Montesa i Vinar˛s. El dilluns 9 d'octubre, s'acabarÓ aquesta programaciˇ amb una ofrena floral al monument de Jaume I (a les 12:00 hores) i una dansa colĚlectiva amb els Nanos i Gegants de Vinar˛s a les 19:15 hores al passeig de Colom.

"Esperem que la poblaciˇ gaudeixi de tot el que hem preparat i participe en totes aquestes activitats gratu´tes", ha destacat Albella, que ha explicat que el programa d'activitats, que imita una publicaciˇ antiga, podrÓ trobar-se a partir de demÓ a la Tourist Info o en la seu a versiˇ digital a la pÓgina web de l'Ajuntament.
 

Destacats