Notícies

Vinaròs i altres municipis signen un conveni per implantar un programa d’intervenció post-divorci

 

  • Data:

    18/05/2017

  • Documents Relacionats:

Aquest 18 de maig s'ha dut a terme a l'edifici social de Sant Mateu la presentació del Programa Psico - Educatiu d'Intervenció Post Divorci "Adaptant-se", acte que ha comptat amb la presència de la delegada territorial de Vicepresidència i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, alcaldes i regidors de diversos municipis, entre ells la regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat de Vinaròs, Mamen Ruiz.

Aquesta cita ha servit per signar un conveni de col·laboració amb la Facultat de Psicologia i Educació de la Universitat de Deusto i els Ajuntaments d'Alcalà de Xivert, Benicarló, Peníscola, Vinaròs i la Mancomunitat Castelló Nord (Sant Mateu, Cervera del Maestrat, la Salzadella , Sant Jordi i Xert), per dur a terme aquest programa dissenyat per l'equip Deusto Family Psych.

El programa s'està duent a terme per professionals de la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat, de la qual formen part tècnics de l'àrea social que treballen en aquestes poblacions. Hi participen de forma experimental un grup de 24 persones separades o divorciades que un dia a la setmana durant 11 sessions d'hora i mitja desenvolupen aquest programa al Vinalab.

"Durant aquestes trobades es tracten temes com l'impacte emocional del divorci en els pares i fills, estratègies per a la resolució de conflictes, consells per a la criança i altres continguts orientats des de la perspectiva dels fills, amb la finalitat d'oferir informació sobre els canvis en la família i les habilitats i estratègies per reduir el nivell d'estrès que generen aquestes situacions", ha explicat la regidora de Política Social, Mamen Ruiz.

Es busca, amb això, “transmetre un missatge positiu, perquè encara que el divorci i la separació son moments difícils per als menors, el programa mostra que els problemes a llarg termini són evitables i que es pot construir una nova relació basada en el respecte amb un objectiu principal: ser millors pares”, ha conclòs Ruiz.

Destacats