Notícies

L’Ajuntament buscarà alternatives a la compra de l’edifici que alberga actualment l’OIAC

 

  • Data:

    18/05/2017

  • Documents Relacionats:

El regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, i el regidor d'Ordenació del  Territori, Jan Valls, han explicat aquest matí en roda de premsa els motius pels que l'actual equip de govern ha decidit, finalment, no efectuar la compra de l'edifici adjacent a l'Ajuntament, on es troba situada, a la planta baixa, l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC).

Alsina ha explicat que el contracte de lloguer amb opció a compra signat el 2014 pel Partit Popular estableix un preu de 54.000 euros de lloguer durant tres anys, addicionals als 506.628 euros que es necessitarien per efectuar la compra. Això suma, en total, 560.628 euros, als quals cal afegir la reforma i adaptació de tot l'edifici. Aquests treballs, segons els informes dels tècnics municipals tindrien un cost d'altres 526.126, de manera que les despeses necessàries pujarien fins a 1.320.000 euros.

"Les xifres són, per tant, molt superiors a les que ha donat una part de l'oposició i considerem que tenint en compte l'estat actual del deute de l'Ajuntament és inviable dur a terme aquesta operació, a causa del alt cost que representaria per a les arques municipals ", ha indicat Alsina.

Valls ha reiterat aquestes dades i ha posat èmfasi que fins al 31 de desembre de 2017 es continuarà amb el contracte amb opció a compra per seguir atenent a la ciutadania a l'OIAC. A partir d'aquesta data, si es continua en aquest edifici, s'abonarà un preu de lloguer més reduït, de 2.250 euros mensuals enfront dels 3.000 euros actuals.

"Creiem també que s'han d'estudiar totes les opcions possibles, tenint en compte l'actual situació del mercat immobiliari a la localitat, per decidir-se finalment per la que sigue més convenient per al conjunt de la població", ha indicat Valls.

Per aquest motiu s'ha anunciat que, pròximament, es presentarà la creació d'una borsa de locals per a una possible instal·lació de dependències municipals, on es valorarà el preu, els metres quadrats i la localització, amb l'objectiu de realitzar una planificació de creixement a llarg termini.

Destacats