Notícies

Vinaròs i altres municipis plantegen una estratègia comuna sobre l'AP-7

 

  • Data:

    18/05/2017

  • Documents Relacionats:

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha convocat aquest dijous a València als alcaldes i alcaldesses de més d'una desena de municipis del tram valencià de l'AP-7, entre els quals es troba Vinaròs, per conèixer de primera mà la seua posició en relació a la gratuïtat plantejada per a aquesta via.

La Consellera María José Salvador ha convidat els municipis a participar en una estratègia comuna davant la falta de definició sobre aquest tema per part del Govern Central i ha mostrat la seua inquietud per la manca de planificació del Ministeri a dos anys de la probable liberalització de l’AP-7, sobre temes claus com les connexions, els accessos o les variants.

Els alcaldes, pràcticament de manera unànime, han defensat aquesta liberalització, assenyalant que la gratuïtat és imprescindible i, de fet, alguns han plantejat que hauria de ser immediata per a aquelles zones que no compten amb una alternativa, com la zona nord de Castelló, tal com ha assenyalat l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla.

"Hem demanat la liberalització parcial immediata en comarques com la nostra, que no disposen d'altres opcions. Creiem que juntament amb el corredor mediterrani i les rodalies, aquest és un dels grans temes pendents que precisen d'una ràpida resposta per part del Govern central, ja que afecten de manera molt directa a la ciutadania. Cal, per tant, que la gratuïtat de l'AP-7 sigue absoluta i sense cap tipus de peatges a l'ombra", ha conclòs Pla.

Destacats